Львів’ян кличуть на збори з мешканцями та управляючими компаніями щодо списання будинків (ГРАФІК)

Новини 26 Листопада, 2019 1 349

У всіх районах Львова проведуть зустрічі з мешканцями та управляючими компаніями щодо впровадження реформи житлового господарства та списання будинків з балансу місцевих рад, інформує 4studio.

Про це сьогодні, 26 листопада, йшлося на брифінгу заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк.

Так, станом на 22 листопада, 61,5% будинків уже списано, а понад 5200 будинків у Львові визначилися з формою правління. Зокрема, 4520 вибрали управляючі компанії, 366 будинків є на самоуправлінні, також є 282 новоутворених ОСББ, а 79 будинків уклали угоди з приватними управляючими компаніями.

“Ми будемо проводити зустрічі з мешканцями та управляючими компаніями, під час яких обговоримо питання щодо того, як обрати форму управління. Також ми будемо інформувати людей, уже визначилися з формою управління, що робити далі та які програми діятимуть наступного року. Зустрічі проводитимуться у районних адміністраціях, лише в Галицькій РА немає відповідного приміщення, тому зустріч буде в Палаці мистецтв”, – зазначила Ірина Маруняк.

Детальний графік зустрічей можна переглянути тут.

Тепер, на думку заступниці Садового, 90% відповідальності за стан будинків лежатиме саме на мешканцях:

“Мерія буде надалі допомагати з капітальними ремонтами, але дрібний поточний ремонт тепер буде на плечах самих мешканів, тож треба добре думати як і кому мешканці будуть довіряти управління своїми будинками”, – додала чиновниця.

Також пані Маруняк вважає, що жителі Львова мають тверезо дивитись на ситуацію з квартплатою і “не можна вимагати послуг на 6 грн за м кв, сплачуючи по мінімальному тарифу  1.6 грн”.

Нагадаємо, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради “Про врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування у м. Львові”, у місті триває процес списання багатоквартирних будинків комунальної власності з балансу ЛКП.

Коментарі

Позначки: , , ,