Львів‘ян і туристів попередили про заражені вірусом устриці

Новини 04 Лютого, 2020 1 324

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Делікатес експортований з Франції

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту прав споживачів  надійшло інформаційне  повідомлення системи RASFF від 22 січня 2020 року №2020.0307   стосовно виявлення нововірусу в устрицях, експортованих з Франції   (trader/broker Demarne Freres )  до окремих держав-членів ЄС і, в тому числі  до України – ТОВ «Одісей Люкс» (вул. Київська,  буд 19-а, м. Вишневе, Київська обл.).

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

Як зазначається, відповідно до вимог статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

«У разі виявлення вказаного харчового продукту, просимо негайно повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області за адресою: вул. Вітовського, 18, м. Львів, тел.: +38 (032) 261-36-90, e-mail: office@lvivdpss.gov.ua.», – зазначається у повідомленні.

 

 

 

Коментарі

Позначки: ,