Львів’ян і гостей міста 6 лютого запрошують на перегляд фільму «Незламні»

Новини 04 Лютого, 2020 310

Ілюстрація: ФБ

У Львові  6 лютого відбудеться показ документально-історичного фільму «Незламні», в основу сюжету якого покладено події боротьби ОУН в 30-ті роки на теренах Галичини.

Як пише «Четверта студія», організатори повідомили, що 6 лютого  о 15-00 продовжується показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Громадська варта”, ОУН, ГО “Апостольська чота”, ГО “Резерв дивізії “Галичина” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13.

«6 лютого 2020 року о 15-00 пропонуємо фільм: «Незламні» (2019).

Сюжет: Боротьба ОУН в 30-ті роки на теренах Галичини. У результаті І Світової війни, тут господарюють польські окупанти. Ліквідовують українські установи, зачиняють українські читальні та школи, спустошують українські села. Містами та селами котиться люта ненависть польського загарбника – пацифікація, а з нею – злидні, голод, смерть. Та вихід є: «Здобудемо волю Україні або ж згинем у боротьбі за неї!», й з’являються вони – незламні.

«НЕЗЛАМНІ» – короткометражний художній історико-документальний фільм, знятий на основі реальних подій, які розгортаються в місті Городку на Львівщині в 1932 році. Група бійців УВО-ОУН (Української Військової Організації та Організації Українських Націоналістів) здійснює напад на польське поштове відділення у провінційному містечку для експропріації коштів з метою використати їх на користь боротьби проти польського гніту над українським населенням Галичини. На головних героїв Василя Біласа, Дмитра Данилишина, Володимира Старика та Юрка Березинського чекають нелегкі випробування, виклики долі, та зустрічі віч-на-віч із ворогом. Ризик, зазирання смерті у вічі, авантюри та зрада, а все заради одного – аби розворушити тут темні українські маси», – зазначається у повідомленні.

Фото: ФБ

Коментарі

Позначки: , , , , , ,