Львів прощається з Героєм України Юрієм Шухевичем (ФОТО)

Новини 10 Грудня, 2022 183

Юрія Шухевича поховають завтра на Личакові у Львові

Героя України, дисидента, члена Української Гельсінської Групи Юрія Шухевича поховають завтра, 10 грудня, на Личаківському кладовищі. Громада міста щиро співчуває рідним, близьким та усім, хто знав Героя.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Об 11:00 розпочнеться прощання та Чин похорону у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Відтак похоронна процесія вирушить на Личаківське кладовище. Поховають Юрія Шухевича на Полі почесних поховань №67.

Нагадаємо, Юрій Шухевич відійшов до вічності 22 листопада на 90-му році життя.

Указом Президента України від 2006 року за «громадянську мужність, багаторічну громадсько-політичну і правозахисну діяльність в ім’я здобуття незалежності України», Юрію Шухевичу було присвоєно звання Героя України. Він був народним депутатом України VIII скликання та членом Української Гельсінської Групи, одним з авторів закону про декомунізацію.

««Ми повинні згуртуватися, бо тільки в єдності запорука нашої перемоги. В національній єдності. В цей складний час закликаю вас полишити всякі емоції, полишити розбрат і об’єднатися всім в ім’я майбутньої перемоги, – стверджував Юрій Шухевич.

… Тіло Героя України лежатиме всю ніч у Гарнізонному храмі Львова. Чин похорону відбудеться завтра об 11:00», – пише нардеп Михайло Цимбалюк.

Львів прощається із Юрієм Шухевичем, фото Михайло Цимбалюк/ФБ

Коментарі

Позначки: ,