Львів прощається із двома захисниками (ФОТО)

Новини 09 Вересня, 2023 140

Ілюстрація: ФБ/Юрій Назаркевич

Вічная памʼять

Сьогодні Львівська громада попрощається з двома захисниками

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛМР.

🕯 Юрій Мочульський (06.05.1995-29.08.2023) Народився у селі Купче Львівської області. Навчався у Буському опорному закладі загальної середньої освіти. Досягнувши неабияких успіхів у спорті, Юрія перевели до Київського обласного центру олімпійської підготовки. Кандидат у майстри спорту України. Займався легкою атлетикою. У 2014 році вступив до Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Після завершення навчання працював механіком за кордоном. У перший день повномасштабного вторгнення рф повернувся в Україну та вступив до лав 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Виконував бойові завдання на східному напрямку. Попри отримане поранення, повернувся на фронт та вступив до лав «Азову», де виконував обовʼязки командира взводу.

🕯 Тарас Гурський (15.01.1967-05.09.2023) Уродженець селища Розділ Львівської області. Здобув вищу освіту у Національному лісотехнічному університеті за спеціальністю «Лісове господарство». Із 1995-го року працював лісничим у Брюховицькому лісництві. Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня. Після повернення до цивільного життя продовжив працювати у лісництві. У 2017 році підписав контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою «Едельвейс». Із початком повномасштабного вторгнення рф повернувся на фронт. Виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загинув 5 вересня під час виконання бойового завдання.

Чин похорону Юрія Мочульського розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна у рідному селі Купче Львівської області.

Чин похорону Тараса Гурського розпочнеться об 11:00 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Брюховичах (вул. о. Іздрика, 6). Поховають воїна на місцевому кладовищі у Брюховичах.

Світла пам’ять Героям! 🇺🇦

Коментарі

Позначки: