Львів під Садового не прогнеться

Новини 17 Серпня, 2021 257

Львів під Садового не прогнеться. Учорашньою заявою так званий голова Львова сам себе розконсервував. Якщо хтось раптом не чув, то Андрій Садовий запропонував перейменувати площу Коліївщини на площу Сусідів.

Про це пише політик Володимир Гірняк, інформує Четверта студія.

“Коли я це почув, раптово захотілося привести нашого мера під стіни Арсеналу, де колись катували хлопців Залізняка та Гонти, а нині… смажать реберця. Може, би опам’ятався”, – зазначає Гірняк.

Він додає: Очевидно, що Гайдамаччина – дуже складна сторінка нашої історії. Але це наша історія. Нам з нею жити і нам її осмислювати. А на 30-му році Незалежності красти нашу пам’ять – це недопустимо. Може, Садовий ще відмінить вивчення у львівських школах поеми Шевченка «Гайдамаки», через її «не політкоректність»?”.

“Мотивація Садового дуже проста. Зробили, відновили, у партнерстві тощо, а тепер давайте Львів прогнеться під чиїсь захцянки і ліквідує назву, яка комусь муляє очі. Нічого не маю проти славного міста Умань, але коли голова Львова хизується, що партнером проекту відновлення площі Коліївщини стало Управління культури Уманської міської ради, то це якийсь сюрреалізм. Так догосподарювався, що вже без Управління культури Уманської міської ради у Львові навіть маленької площі відремонтувати не здатен.

Тепер у нас очевидна інша небезпека – затягнутий ремонт вулиці Бандери. Якщо ми сьогодні дозволимо кожному запроданцю після ремонту змінювати назви наших вулиць і площ, то де гарантія, що Садовий на чиюсь догоду не намагатиметься перейменувати відремонтовану вулицю «неполіткоректного» Бандери?

Одним словом, пильнуймо. Так сталося, що Садовий – це нинішній мер Львова. Але він – не весь Львів. Наше місто – не «консерва» і його «фрідманами» не розкоркуєш”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,