Львів не купуватиме автобуси в Білорусі (ВІДЕО)

Новини 06 Квітня, 2021 1 365

Львів не купуватиме автобуси у Білорусі. Фото - депутат ЛМР Юрій Ломага

Львів не купуватиме автобуси в Білорусі. Радію, що нас почули і місто не буде закуповувати автобуси в країни-сателітів агресора. Це принципова позиція особливо в часі серйозного загострення на сході України.

Про це повідомив депутат Львівської міськради Юрій Ломага, пише Четверта студія.

Він нагадує, що комісія фінансів та планування бюджету Львівська міська рада внесла зауваження в кошторис про закупівлю нових комунальних автобусів. Йшлося про те, щоб не купувати автобуси в країн, які потрапили під міжнародні санкції. Цю мою пропозицію підтримали колеги-депутати на сесії міської ради.

“Вітаю рішення мерії відмовитися від закупівлі 100 низькопідлогових автобусів від білоруської компанії МАЗ. Нагадаю, що ця компанія перемогла у тендері, який Львівська міськрада оголосила за кошти Європейського інвестиційного банку. Ми повинні купувати українське, аби кошти залишалися в нашій державі”, – повідомив Юрій Ломага.

Підтримує рішення міськради Львова і депутат Ігор Зінкевич.

“Мерія відмовляється в купівлі білоруських автобусів МАЗ і буде оголошувати новий тендер. Сподіваюсь, переможе український виробник. Невже з самого початку було важко так зробити, а не влаштовувати той популізм і цирк? Тільки в нас проводять тенедер за принципом «гри з ромашкою»: любить – не любить. Здоровий глузд переміг і неймовірно радий такому остаточному рішенню”, – вважає Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, Львів відмовляється від купівлі 100 білоруських МАЗів.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

“Я вже говорив про те, що саме білоруська компанія перемагає на тендері, який проводить Європейський Інвестиційний Банк. Чому переміг МАЗ? Все просто – Білорусь підтримує свого виробника, тому вони запропонували найнижчу ціну і обійшли українських конкурентів. Ми звертаємось до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно. Чому? Революція і розбудова демократичного суспільства – це справа білоруського народу. Але фінансувати “режим” ми не маємо права. Зрештою, в нас є українські виробники, які потребують підтримки. Якщо ми не будемо інвестувати у розвиток свого машинобудування, то як ця галузь зможе розвиватись? Останнє питання риторичне”, – сказав Садовий.

Мер Львова також звернувся до Кабінету Міністрів з проханням ввести “захисні тарифи” або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном. Адже його можна придбати в Україні.

“Прошу мерів українських міст, які зараз теж стоять перед таким вибором, обирати свого виробника”, – сказав мер Львова.

Коментарі

Позначки: , , , ,