Львів не купуватиме автобуси у Білорусі

Новини 24 Березня, 2021 1 561

Комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради внесла зауваження в кошторис про закупівлю нових комунальних автобусів. Йдеться про те, щоб не купувати автобуси в країн, які потрапили під міжнародні санкції. Тепер їх розгляне сесія ЛМР.

Про це розповів депутат ЛМР від Європейської Солідарності Юрій Ломага, пише Четверта студія.

“Міський голова гарно анонсував, що автобуси МАЗи Львів купить в Білорусі. Ми не проти закупівлі автобусів, але ми проти їх закуповувати в країни-агресора чи країни, яка потрапляє під санкції. Такою є позиція нашої фракції, і ми її озвучили на засіданні бюджетної комісії. Є достатньо вітчизняних виробників, краще автобуси купити в них. Кошти лишатимуться в Україні, а це кошти податків, заробітних плат громадян України”, – розповів Юрій Ломага.

За його словами, в кошторисі було 100 автобусів. Оскільки зараз місто перебуває в жорстких ковідних умовах, то таку кількість машин сьогодні купувати немає сенсу.

Він додав, що коли місто вийде із карантинної ситуації, то депутати не проти докупити ще автобусів та розвивати місто, щоб воно було сучасним, з Е-квитками.

Нагадаємо, Євросоюз у листопаді минулого року  запровадив санкції проти 55 білоруських чиновників і силовиків, включаючи Олександра Лукашенка. Їм заборонять в’їзд до Євросоюзу, їхні активи будуть заморожені. Згодом під пакет санкцій потрапила і низка білоруських компаній.

Санкції запровадили через побиття й загибелі протестувальників на мітингах проти президента Білорусі Лукашенка.

Коментарі

Позначки: , ,