Львів не бачив такої сніжної зими з 2013 року (ФОТО)

Новини 11 Лютого, 2021 7 296

Фото: Володимир Телюк

Львів’яни оприлюднюють у соцмережах атмосферні фото засніженого міста

У Львові востаннє нормальна зима була в 2013 році. Надзвичайно люблю зиму…. і той сніг 2013 року був фантастичним: ні колій, ні доріг, ні ям на дорогах, ні машин, ні транспорту, ні людей і всюди біло, чисто і тільки сніг кружляє…

Як пише «Четверта студія», про це  написав на своїй сторінці у ФБ журналіст Володимир Телюк, який оприлюднив світлини засніженого міста.

«Я, до речі, тоді вперше зрозумів, для чого висить знак “сніжинка” на підйомі на Високий Замок і вперше тоді площа Ринок була справді пішохідною… Раніше були зими практично кожного року, а от після 2013, якось не доходило до нормального снігу і морозу.  Останні дні – це вже щось, приблизно, схоже на нормальну зиму… Гарно ж то як…», – зазначив Володимир Телюк у коментарі до світлин.

❄️Востаннє нормальна зима була в 2013 році. ❄️

Я її добре пам`ятаю: 👶 народився син, 🅱️я отримав водійські права, став…

Опубликовано Wolodymyr Telyuk Среда, 10 февраля 2021 г.

Висота стін мого снігового тунеля перевищила 100 см. Я сам копав.
Думаєте був би добрим кандидатом на мера…

Опубликовано Tomasz Baart Среда, 10 февраля 2021 г.

Як повідомлялося, у Львові в березні 2013 року було встановлено декілька погодних рекордів. Наприклад, 17 березня мінімальна температура повітря становила 20, 3 градусів морозу, чого за всю історію спостережень в цей день ще не відбувалося ( рік тому в цей же день у Львові було +18,4 ,що теж було рекордом, але денного максимуму). Подібні екстремуми у Львові були зафіксовані ще декілька днів протягом березня, в тому числі й 25 березня. Кількість опадів теж була аномальною. Лише 15 березня випала рекордна для березня добова кількість опадів – 40 мм, при тому, що місячна норма для нашого міста у березні становить 45 мм. По кількості опадів за місяць ми теж вже значно перевершили останній рекордний максимум (у березні 2001 року було 108 мм) – цьогоріч вже перевалило за 130 мм.

Усе пізнається в порівнянні

Опубликовано Ihor Antoshchak Четверг, 11 февраля 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,