Львів – на десятому місці рейтингу за якістю життя

Новини 26 Вересня, 2021 1 317

Фото: ФБ

«Це провал: ні е-еквитка, ні паркінгів, зате затори та їзда маршруток, як у глухому селі»

Львів посів десяте місце у рейтингу українських міст, де оцінювали якість життя його жителів. Опитування на цю тему проводила соціологічна група «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Про це пише Четверта студія з посиланням на “Високий Замок”.

На першому місці — Вінниця, другий у рейтингу Луцьк, на третьому — Івано-Франківськ, на останньому — Херсон.

Респонденти насамперед оцінили роботу місцевої влади. 16% жителів Львова схвалюють роботу мера, швид­ше схвалюють — 43%, швид­ше не схвалюють — 18%, зовсім не схвалюють — 11%. Робо­ту міської ради схвалюють 10% львів’ян, швидше схвалюють — 41%, швидше не схвалюють — 22%, зовсім не схвалюють — 8%. 40% респондентів відповіли, що у місті Лева непогано справ­ляються зі збором сміття. 5% львів’ян вважають, що з цим не­належно справляються.

Стан медичних закладів оці­нюють так: 24% опитаних вва­жають, що рівень обслуговуван­ня у них добрий, 12% – вкрай жахливий.

Під час опитування звертали увагу на інфраструктурні питан­ня. 29% львів’ян вважають, що інфраструктура добре розвине­на, 19% – погано, 14% – жахли­во.

«Десяте місце Львова у рей­тингу якості життя — це провал для європейського міста і ве­личезний мінус меру, — сказав у коментарі для „ВЗ“ громад­ський активіст Львова, під­приємець, юрист Вадим Га­йовий. — За останні роки ми не побачили серйозних зрушень у жодному інфраструктурно­му проєкті, лише популістичні гасла. Досі немає електронно­го квитка, ні обіцяних підзем­них і наземних паркінгів. Зате на дорогах європейського міс­та довжелезні затори, а робота громадського транспорту, як у глухому селі…».

Засновник громадської організації «За якісний тран­спорт», експерт роботи з транспорту Святослав Тов­стига теж погоджується з не­втішним місцем Львова у рей­тингу. Каже, за останні п’ять років чиновники Ратуші не ви­конали домашнього завдання щодо запровадження е-квитка. «Не вистачає рухомого складу, — каже він. — Громадський тран­спорт Львова і далі рухається зі швидкістю 13 км/год замість мі­німум 18, які потрібно для того, щоб він був мобільним та еконо­мічно вигідним. Тому, коли чи­новники мерії говорять про за­купівлю ста автобусів, спочатку варто розібратись з економікою в контексті е-квитка: чи це до­цільно та економічно вигідно».

А тим часом…

Львів претендує на ста­тус молодіжної столиці Єв­ропи 2024. Заявку на такий конкурс подала мережа мо­лодіжних просторів «Тво­ри». Ініціатори заяви кажуть, останніми роками у місті Лева чимало заходів для мо­лоді, серед яких фестивалі «Молодвіж» та «Вітер На-дії».

Коментарі

Позначки: ,