Луценко розповів, що чекає Януковича в Україні

Новини 24 Квітня, 2019 101

Фото: LIGA.net

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що колишнього президента-втікача Віктора Януковича, у разі його повернення в Україну, чекають ”з нетерпінням, конвоєм і наручниками”. 

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

”Радію намірам Януковича повернутися в Україну. Тут його чекає не тільки вирок за державну зраду, але й готовий обвинувальний акт за організацію розстрілів Майдану”, – написав він.

Луценко зазначив, що Верховна Рада двічі не проголосувала за продовження права заочного судочинства.

”Тому чекаємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками”, – наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, 24 січня Оболонський районний суд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Суд не визнав доведеної провини екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України. Екс-президент не брав участі в процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Обвинувачення просило суд визнати Януковича винним і засудити до 15 років позбавлення волі. Від оскарження зі свого боку прокуратура відмовилася.

Захисники екс-президента називали рішення суду необґрунтованим, ухваленим під тиском. На вирок Януковичу адвокати подали кілька апеляційних скарг.

24 квітня адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що екс-президент хоче повернутися в Україну.

 

Коментарі

Позначки: ,