Лукашенко звинуватив Львів та Варшаву у відмові прийняти літак Ryanair (ВІДЕО)

Новини 26 Травня, 2021 1 554
Лукашенко звинуватив Львів та Варшаву у відмові прийняти літак Ryanair. Фото з відкритих джерел

Лукашенко звинуватив Львів та Варшаву у відмові прийняти літак Ryanair. Фото з відкритих джерел

“Президент” Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що літак Ryanair сів у Мінську тому, що після повідомлення про закладену бомбу його не захотіли прийняти ні Вільнюс, ні Варшава, ні Львів, ні Київ.

Про це він заявив на зустрічі з парламентарями, пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий.

Лукашенко пояснив, чому командир екіпажу вирішив посадити літак у Мінську, коли до Вільнюса залишалося близько 70 кілометрів.

“Чому ніхто не захотів прийняти літак, коли ми повідомили про закладену вибухівку: ні Вільнюс, куди він летів, ні Варшава, ні Львів чи Київ. Чому нині стражденні та ридаючі не прийняли цей літак? Злякалися відповідальності? Або комусь все-таки дуже треба було, щоб він приземлився саме в Мінську?”, – заявив він.

Він також заявив, що повідомлення про мінування літака Ryanair надійшло зі Швейцарії. Борт екстрено посадили в аеропорту Мінська 23 травня, а потім затримали його пасажира – опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську затримали засновника опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, який перебував на борту літака Афіни – Вільнюс, який здійснив екстрену посадку через повідомлення про вибуховий пристрій на борту. Після затримання Протасевича до редакції Nexta почали надходити погрози.

Як відомо, інформація про мінування пасажирського рейсу Ryanair, який здійснив примусову посадку у Мінську, надійшла електронним листом. Про це йдеться у фрагменті переговорів білоруського авіадиспетчера і пілота літака Ryanair.

Коментарі

Позначки: , ,