Лукашенко радив депутату “Слуги народу”, що робити з Донбасом (ВІДЕО)

Новини 20 Квітня, 2021 2 565

"Слуга народу" поїхав знайомитися до Лукашенка

Самопроголошений президентом Білорусі Олександр Лукашенко й український депутат від “Слуги народу” Євген Шевченко на зустрічі, яка не була узгоджена з владою України, обговорювали можливості врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє державне інформагентство Білорусі БЕЛТА

Лукашенко заявив, що завжди готовий був виступити посередником між Україною та Росією, оскільки бажав, щоб “три братні народи були разом”.

Він розповів, що обговорював мирний процес і з колишнім президентом України Петром Порошенком, і з нинішнім президентом Володимиром Зеленським.

За твердженням Лукашенка, Росія “багато чим може допомогти Україні в плані відновлення Донбасу”, і він передавав такі пропозиції від Володимира Путіна Петру Порошенку: “Хороші були пропозиції. Але колишній президент відмовився”.

Невизнаний президент Білорусі намагався переконати нардепа з партії Зеленського, що не Путін винен, а українські політики, які “не самостійні”.

“Нормалізація ситуації в проблемних точках України, перш за все на Донбасі, залежить тільки від України. Нехай, може, з завтрашнього дня, якщо піти за мінськими угодами і так далі, десь трошки зачепить у когось нерви, українські якісь інтереси. Але, повірте, в середньостроковій перспективі Україна виграє”, – наголосив Лукашенко.

Лукашенко також прокоментував ідею Леоніда Кравчука перенести переговорний процес із Мінська на інший міжнародний майданчик.

За словами Лукашенка, “якщо Україні це вигідно і піде на користь, ми будемо тільки вітати”, але йому здається, що .в результаті “цей процес може затягнутися або взагалі зруйнуватися”.

Коментарі

Позначки: ,