Лукашенко може оголосити мобілізацію

Новини 28 Вересня, 2022 422

Фото: Олександр Лукашенко (kremlin.ru)

Політолог вважає, що ситуація з білоруссю може розгортатись за найбільш негативним сценарієм

Політолог Павло Усов вважає, що після визнання окупованих територій України частиною РФ, Лукашенко може оголосити мобілізацію в Білорусі та вступити у війну проти України.

Про це він повідомив в етері телеканалу “Еспресо“, пише Четверта студія.

«Якщо Лукашенко, як я вже говорив, визнає результати псевдореферендумів і підтримає окупацію територій України, то все буде розгортатись за найбільш негативним сценарієм. Насамперед після визнання окупованих територій України частиною Росії, Лукашенко змушений буде оголосити мобілізацію в Білорусі. На сьогодні мобілізаційний потенціал Білорусі складає понад 300 тис.осіб. Це не рахуючи 45 тис. осіб, які вже проходять військову службу в армії Білорусі», – сказав Усов.

Лукашенко цілком ймовірно готується вступити у війну проти України.

«Далі все може розгортатись за двома сценаріями. Однак жоден з них не кращий іншого. Білоруська армія разом із військовим контингентом росіян, які знаходяться на території Білорусі, можуть знову відкрити другий фронт проти України. Головним завданням дня них може стати – відрізання шляхів постачання для Збройних сил України та відволікання частини української армії від інших фронтів», – сказав він.

Коментарі

Позначки: