ЛНУ імені Івана Франка шукає, де поселити 500 студентів (ВІДЕО)

Новини 21 Серпня, 2021 2 986

ЛНУ ім Франка

Бракує місця у гуртожитках

У гуртожитках Львівського національного університету імені Івана Франка не вистачає місць для поселення студентів. За словами голови профкому студентів Франкового вишу Миколи Спересенка, близько 500 студентів не зможуть поселити у гуртожитках університету.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Цьогоріч в університет імені Івана Франка вступило близько 5 тисяч студентів. Частина з них претендує на поселення в гуртожиток.

“Цього року ми маємо більшу кількість студентів на бакалавраті, ніж попереднього. Відповідно — кількість місць, які зазвичай звільнялися для студентів, які вступають на перший курс, цього року ще зменшилася. Зараз активно співпрацюємо іншими закладами вищої освіти щодо виділення нам додаткових місць”, — розповів голова профкому студентів Університету Микола Спересенко.

Він каже, цьогоріч можуть заселити у гуртожитки ЛНУ імені Івана Франка близько тисячі студентів. Зараз адміністрація закладу домовляється з керівництвом інших університетів, аби розмістити своїх студентів.

“Це Львівський аграрний університет, Львівський лісотехнічний інститут, комерційна академія. Студентам повідомляють, що є пропозиція проживання у гуртожитку того чи іншого ВНЗ”, — каже директор студентського містечка Університеті імені Івана Франка Мирон Микита.

За проживання в гуртожитку студенти платять 520 гривень на місяць. За словами ріелтора Євгена Яремка, студенти часто орендують житло.

“Студентський варіант – це недороге житло, у межах 5-7 тисяч гривень. Звичайно, студенти по-двоє, по-троє живуть. Щоб платити приблизно дві з половиною тисячі гривень з людини”, — каже рієлтор Євген Яремко.

Зараз Університет має 10 гуртожитків для студентів. Ще один гуртожиток будують. Він буде розрахований на 500 місць.

Коментарі

Позначки: , , ,