ЛКП «Зелене місто» організує конкурс зі спорудження та експлуатації системи дегазації полігону в Грибовичах

Новини 21 Вересня, 2018 163

Сьогодні, 21 вересня, виконавчий комітет прийняв рішення «Про проведення конкурсу зі спорудження та експлуатації системи дегазації міського полігону твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області».

ЛКП «Зелене місто» спільно з міським департаментом поводження з відходами та ЛКП «Збиранка» мають розробити та подати на розгляд виконкому документацію для проведення конкурсу.

«Цим проектом рішення передбачено визначити організатором проведення конкурсу зі спорудження та експлуатації системи дегазації міського полігону твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області Львівське комунальне підприємство «Зелене місто». Крім того пропонується доручити ЛКП «Зелене місто» спільно з департаментом з питань поводження з відходами та Львівським комунальним підприємством «Збиранка» розробити та подати на затвердження виконавчому комітету конкурсну документацію на проведення конкурсу.

Варто зазначити, що в червні місяці було проведено моніторингове буріння свердловин на полігоні. Пробурили 15 свердловин. За результатами досліджень, у 13 з 15 свердловин є відповідної якості біогаз, тобто концентрація метану становить на рівні 60% в біогазі. І також є відповідний тиск біогазу, який становить від 0,3 до 3,2 мБар, що дає можливість попередньо зробити висновки про можливість використовувати цього біогазу в енергетичних цілях.

Проведення такого конкурсу на залучення інвестора дасть можливість виконати один з етапів рекультивації полігону, а саме дегазацію полігону за рахунок коштів інвестора, так само покращить екологічну ситуацію, зменшить пожежонебезпечну ситуацію на полігоні, а також покращить енергетичну стабільність регіону” – доповів в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Сергій Сало.

Коментарі

Позначки: , ,