Ліцеїстів забезпечуватимуть безоплатним харчуванням під час проходження служби

Новини 21 Березня, 2023 107
харчування

харчування

Верховна Рада України нині підтримала у першому читанні Проект Закону про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України щодо матеріально-технічного забезпечення заходів у сфері цивільного захисту.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Таким чином удосконалюється механізм використання матеріальних резервів всіх рівнів, врегульовуються можливості надання Україною гуманітарної допомоги іноземним державам, встановлюється порядок харчування працівників органів та підрозділів цивільного захисту під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Що саме змінюють запропоновані проектом норми:

1) На Кабмін покладається повноваження створення та використання державного матеріального резерву для виконання першочергових робіт під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

2) Крім того, Кабмін наділяється повноваженням визначати порядок створення та використання матеріальних резервів різних рівнів (крім державного). Порядок використання державного резерву встановлюється законом.

3) Уточнюється, що регіональний та місцевий резерви використовуються, у тому числі, для надання термінової допомоги постраждалим.

4) Передбачається можливість надання Україною гуманітарної допомоги іноземним державам для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, у порядку, встановленому законом.

5) Основні працівники аварійно-рятувальних служб, служби медицини катастроф, особи рядового і начальницького складу, працівники органів та підрозділів цивільного захисту забезпечуються безоплатним харчуванням під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що тривають понад 3 години, за рахунок коштів місцевих адміністрацій, місцевого самоврядування, коштів суб’єктів господарювання, на території яких сталася така ситуація.

6) Також особи рядового і начальницького складу, працівники органів та підрозділів цивільного захисту забезпечуються безоплатним харчуванням у разі відрядження за межі гарнізону для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій регіонального та державного рівнів.

7) Ліцеїсти ліцею цивільного захисту забезпечуються безоплатним харчуванням під час проходження служби цивільного захисту.

Коментарі

Позначки: