Літо не гарантує зниження ризику зараження COVID-19, – ВООЗ

Новини 12 Червня, 2020 306
Коронавірус. Фото: відкриті джерела.

Коронавірус. Фото: відкриті джерела.

Літо не є приводом для розслаблення в боротьбі з COVID-19, оскільки можливість зростання захворюваності зберігається.

Коронавірус не демонструє ознак сезонності. Тому варто вважати, що наступ спекотного літа не гарантує зниження ризиків зараження COVID-19.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “РБК-Україна”, про це заявив офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Білорусі Батир Бердикличев.

“За спостереженнями, немає ознак сезонності вірусу. Тобто він поширюється і в країнах з жарким кліматом. Тому сподіватися на те, що з приходом літа він просто сам піде, поки не доводиться”, – заявив він.

За його словами, літо не є приводом для розслаблення в боротьбі з COVID-19, оскільки можливість зростання захворюваності зберігається.

“Ми бачимо, що з настанням літа накопичилася певна втома, люди звикли і перестають усвідомлювати небезпеку, яка все ще існує. Ця тенденція турбує, тому що вірус нікуди не зник… Можливість зростання зберігається”. – додав Бердикличев.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, ситуація з поширенням COVID-19 в Європі поліпшується, проте в глобальному масштабі у світі вона погіршується.

Крім того, на думку ВООЗ, дистанція захищає від COVID-19 краще, ніж маска.

Коментарі

Позначки: , ,