Літак з евакуйованими українцями прибув на спецстоянку в аеропорт Харкова (ВІДЕО)

Новини 20 Лютого, 2020 259

Скриншот відео

Евакуйовані громадяни України та іноземці проходитимуть паспортний контроль біля трапу літака

Літак з евакуйованими з Китаю громадянами України та іноземцями прибув на спеціальну стоянку в аеропорту Харкова.

Як пише “Четверта студія”, про це у коментарі УНІАН повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Літак зараз знаходиться в Харкові і прикордонники перебувають в готовності здійснити заходи щодо оформлення усіх, хто перебуває на літаку», – сказав він.

Демченко уточнив, що літак перебуває на спеціальній стоянці.

«Оформлення здійснюватиметься біля трапу літака. Ми завчасно отримали списки усіх, хто перебуває на борту, тому перевірили і провели їх по всіх наших базах даних. Біля трапу літака відбуватиметься виключно ідентифікація та ставитимуться відмітки в паспорти іноземцям», – додав речник ДПСУ.

Також Демченко відзначив, що прикордонники, які здійснюватимуть усі процедури, вдягнуті в ізолюючі костюми, щоб убезпечити власне здоров’я.

Як повідомлялося, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого вилетів до Харкова.

Після прибуття до аеропорту в Харкові усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту.

Згодом евакуйованих з Китаю громадян буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари».

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

Коментарі

Позначки: , , , ,