Лікування акустичними хвилями: все про ефективність ударно-хвильової терапії

Новини 06 Липня, 2021 370

Лікування акустичними хвилями: все про ефективність ударно-хвильової терапії

Ударно-хвильова терапія — це сучасна методика лікування захворювань опорно-рухового апарату, яка м’яко діє на тканини організму ударними акустичними хвилями низької частоти. Вони здатні глибоко проходити в тканини та змінювати їхні фізичні властивості. Цей метод успішно застосовують спеціалісти клінік IVR. Більше інформації можна дізнатися за посиланням https://ivr.ua/ua/udarno-volnovaya-terapiya.

Особливості УХТ: коли застосовується

УХТ вважається інноваційним консервативним методом профілактики та лікування дегенеративно-дистрофічних змін в опорно-руховому апараті. Вперше вона стала застосовуватися в Європі ще в 90-х роках минулого століття. Методика ефективна для лікування таких хвороб, як остеохондроз, артроз, артрит, болі в спині, міофасціальний синдром різної локалізації, п’яткова шпора, болі в колінах, травми. Широко застосовується в ортопедії, неврології, вертебрології, естетичній медицині.

Принцип роботи полягає у впливі на тканини людини акустичних коротких імпульсів значної амплітуди. Хвиля здійснює фізичний тиск та розтягнення оболонок клітин, тому поліпшується їх живлення, посилюються кровообіг та регенерація тканин.

Позитивна дія УХТ:

  • стимулюється ріст клітин кісткової та з’єднувальної тканин, нових судин сполучної тканини;
  • акустична хвиля легко проникає в глибокі тканини організму, знімає м’язові спазми та гіпертонус — головна причина болю;
  • послаблюється біль та запалення;
  • пришвидшуються процеси реабілітації;
  • зменшуються ознаки остеохондрозу.

Метод застосовується самостійно або в комплексі з іншими методами лікування чи профілактики. В Інституті вертебрології та реабілітації УХТ призначають разом із мануальними техніками, лікувальною фізкультурою, масажем та іншими фізіопроцедурами. Такий комплексний підхід у рази поліпшує ефективність лікування та реабілітації. Проте програма терапії складається та підбирається індивідуально для кожного пацієнта.

Як проводиться ударно-хвильова терапія

Лікування проводиться на сучасному обладнанні чеської компанії BTL. На шкіру наноситься спеціальний гель для поліпшення проникнення. Далі лікар-фізіотерапевт за допомогою апарату здійснює вплив на потрібну зону. На апараті встановлюються необхідні параметри інтенсивності та частоти хвилі. Процедура триває 5–7 хвилин. Повний курс лікувальних процедур складається зазвичай з 5–7 сеансів. Проте зменшення симптомів хвороби пацієнти помічають після декількох процедур.

Серед протипоказань: вагітність, онкологічні захворювання, інфекційні хвороби, захворювання нервової системи. Небажано проводити в ділянці ураження шкіри чи запалення.

Пройти консультацію лікаря та курс терапії можна в будь-якому відділенні клінік IVR: у Львові, Івано-Франківську чи столиці України, у Києві.

Коментарі

Позначки: