Лікарям можуть дозволити приймати хворих українців без декларації

Новини 28 Березня, 2020 325

Медики. фото УНІАН

На період карантину МОЗ рекомендуватиме надати лікарям таку можливість

Міністерство охорони здоров’я рекомендуватиме збільшити кількість лікарів у центрах первинної медико-санітарної допомоги, які б могли приймати пацієнтів з симптомами коронавірусу без підписаної декларації. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

Ляшко зазначив, що наразі МОЗ зіткнулося з ситуацією, коли все ще велика кількість українців не підписали декларації з сімейними лікарями. Він також закликав громадян переглянути це рішення і виправити ситуацію найближчим часом.

“В іншому випадку ми будемо рекомендувати створити при центрах первинної медико-санітарної допомоги, додатково укомплектувати їх лікарями, які будуть надавати і консультувати хворих на коронавірус на період епідемії в Україні. Саме тих пацієнтів, у яких відсутні декларації”, – уточнив Ляшко.

Він також додав, що, при наявності симптомів коронавірусу – високої температури, сухого кашлю і ускладненого дихання, українці повинні невідкладно звернутися за медичною допомогою, зокрема – викликати екстрену медичну допомогу.

Коментарі

Позначки: , ,