Лікарі Третього медоб’єднання Львова звинуватили керівництво у залякуванні та булінгу

Новини 07 Грудня, 2022 240

Лікарі Третього медоб’єднання Львова звинуватили керівництво у залякуванні та булінгу

На сесії Львівської міської ради вчора, 6 грудня, депутати закликали міського голову Львова зупинити спроби реорганізації гінекології, яка належить до ТМО №3, та ґрунтовно вивчити причини висловлення недовіри керівництву медичного об’єднання.

Відповідне звернення озвучив секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту, депутат ЛМР від Європейської Солідарності Євген Кузик, передає “Еспресо.Захід”.

Відомо, що раніше у Львові видали наказ про реорганізацію “Гінекології на Русових” – чи не найпотужнішого в Галичині осередку ендоскопічної гінекології та гінекологічної хірургії. За словами Кузика, мова йде фактично про закриття.

Підписи про висловлення недовіри керівництву медичного об’єднання колектив зібрав саме після спроби реорганізувати відділення. Варто додати, що керівництво ТМО №3 наразі очолює Леся Кобецька – колишня працівниця мерії, екскерівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

“Не знаємо, чи відбулось це із вашої згоди, чи подачі, але точно за погодженням в.о. директора департаменту гуманітарної політики Євгена Бойка. Чому ми говоримо про закриття? Тому що в тих умовах, в які хочуть перемістити відділення, якісно працювати та надавати медичну допомогу аж ніяк неможливо. Відтак є велика ймовірність, що працівники змушені будуть шукати нове місце праці”, – зазначив Євген Кузик.

Він також додав, що депутатам та колективу гінекології раніше озвучували низку причин, чому хочуть реорганізувати відділення, і щоразу причини були різні. Одна з них – корпус лікарні перебуває в аварійному стані.

Проте секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту наголосив, що обстежували будівлю неякісно, про що свідчать неточності, технічні помилки і прийняті навмисно занижені показники.

“Відповідно до офіційних документів договір із ФОП Кархут І.І. на виконання послуг (з обстеження будівлі – ред.) підписаний на 15,5 годин раніше ніж відбулося визначення його як переможця тендеру на “Prozorro”. Це є порушенням чинного законодавства. Також “Технічні висновки за результатами візуального обстеження будівлі гінекологічного відділення на вул. Русових, 4 у м. Львові” ФОП Кархут І.І. є роботою дуже низької якості, про що свідчать неточності, технічні помилки і прийняті навмисно занижені показники. Відповідно до технічного висновку ФОПа недопустимо та злочинно робити висновки щодо несучої здатності будівлі на вул. Русових, 4 у м. Львові. Копію експертного заключення щодо відповідності на “Технічні висновки за результатами візуального обстеження будівлі гінекологічного відділення на вул. Русових, 4 у м. Львові» додаю”, – наголосив депутат.

Практично на всіх поверхах медзакладу зусиллями Львівської міської ради, колективу, а також спонсорів раніше провели ремонти на десятки мільйонів гривень: вікна замінені на енергозберігаючі, капітально відремонтований операційний блок, операційні оснащені найсучаснішою апаратурою, яка дозволяє виконувати надскладні втручання. Влітку цьогоріч UNICEF, визначивши заклад як перспективний, провів капітальний ремонт підвального приміщення закладу з облаштуванням сучасного бомбосховища, елементи енергосистеми лікарні замінено на нові.

В управлінні охорони здоров’я ЛМР ще однією причиною реорганізації гінекології називали відсутність там котельні та генератора. Натомість колектив відділення запевнив депутатів, що і котельня, і генератор в установі є. Ще однією з причин – нерентабельність медзакладу. Натомість за останні 4 місяці роботи команда відділення вийшла на найвищі показники зароблених коштів від НЗСУ для відділень такого ж профілю – в середньому 3.7 млн грн на місяць (у порівнянні таке ж відділення у сусідньому медзакладі заробляє 1-2 млн грн).

“Щороку виконувалось близько 2000 ендоскопічних, відкритих та вагінальних операцій. Станом на сьогодні у відділенні заплановано близько 50 операцій до середини грудня 2022 року”, – резюмував Євген Кузик.

Дію наказу про реорганізацію гінекологічного відділення №1 на вул. Русових, 4 в день сесії зупинили. Цього разу письмово, оскільки досі скасування було лише усним. Депутати закликали мера перевірити факти булінгу, ейджизму та залякувань працівників ТМО №3, які стали причиною висловлення недовіри керівництву об’єднання.

Коментарі

Позначки: , ,