Лікар швидкої допомоги Львова розповіла, як хворим медикам відмовляються робити ПЛР-тести

Новини 01 Липня, 2020 15 833

Лікарня швидкої допомоги у Львові. Фото ілюстративне

У Львові лікарю швидкої допомоги , яка захворіла і 5-й день перебуває вдома з діагнозом «ГРВІ», відмовили у проведенні ПЛР-тесту. Чоловіку хворого медика, який також працює на швидкій допомозі,  не відкривають лікарняний,оскільки він офіційно «не контактував з хворим на коронавірус».

Як пише «Четверта студія», про це повідомила на сторінці спільноти «Сама «швидка» допомога» у ФБ лікар Ірина Тиводар.

«Всі заяви нашого керівництва про безкоштовне тестування і КТ діагностику медиків, які допомагаючи іншим, захворіли самі, на моєму досвіді виявились лише мильною бульбашкою. Всі свої проблеми мусиш вирішувати сам і за власні кошти», – наголошує у своєму дописі медик.

«Хочу розповісти вам, як у нас у Львові виявляють хворих на Covid 19. Я працюю лікарем на швидкій допомозі. Ввечері, після чергування в мене піднялась температура, з’явився кашель, загальна слабість. Зранку я зателефонувала до сімейного лікаря, щоб відкрити лікарняний лист і зробити тест ПЛР. Лікарняний мені відкрили, а от на рахунок ПЛР-тесту було відмовлено, у зв’язку з тим, що немає матеріалу для забору тесту, і невідомо коли буде, а ІФА- тестування в нашій поліклініці не проводиться, хоча медикам, як обіцяє наша влада,має проводитись що 14 днів.

Зателефонувавши до Н.Поважук, яка в нас в організації відповідає за виявлення Covid, я отримала відповідь, що нічим мені допомогти не можуть.

5-й день хвороби, я сиджу вдома з діагнозом ГРЗ. Чоловік також працює на швидкій допомозі, на виїзній бригаді, лікарняний йому відкрити не можуть, бо він здоровий і офіційно не має контакту з ковідним хворим, змушений виходити на роботу, їздити на виклики.

Сумно…Всі заяви нашого керівництва про безкоштовне тестування і КТ діагностику медиків, які допомагаючи іншим, захворіли самі, на моєму досвіді виявились лише мильною бульбашкою. Всі свої проблеми мусиш вирішувати сам і за власні кошти. Хоча мало б бути зовсім інакше», – зазначає у своєму дописі лікар Ірина Тиводар.

 

Довідково. Наталія Поважук – головний лікар  Львівської станції швидкої медичної допомоги.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,