Лікар розповів про стан дитини, яка випала з вікна у Львові

Новини 19 Травня, 2021 276

Зранку дитину перевели із реанімаційного у хірургічне відділення

Ввечері, 18 травня, з вікна будинку на вулиці Шевченка випала 10-річна дитина. Її госпіталізували до Львівської дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика.

Про стан дівчинки розповів головний лікар медзакладу Дмитро Квіт, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Зранку дитину перевели із реанімаційного у хірургічне відділення.

“Стан дівчинки важкий, стабільний. Вона при тямі. Діагноз — закрита черепно-мозкова травма і перелом двох поперекових хребців, також садна на обличчі. Інших переломів, травм внутрішніх органів немає. Зараз дитина отримує планове лікування та обстеження. Загрози її життю немає”, — каже Дмитро Квіт.

За словами лікаря, у дитини збереглась рухливість у кінцівках, тобто після одужання та реабілітації вона зможе ходити.

Інцидент трапився вчора, 18 травня, о 16:50. Про це правоохоронців повідомив перехожий, який став свідком події. На місці працювала слідчо-оперативна група та патрульні поліцейські. Дитину госпіталізували до лікарні.

Як встановили слідчі, учениця 5 класу самостійно випала з вікна квартири, розташованої на 3 поверсі. У помешканні на той час перебували її 32-річна матір, 62-річний дідусь та 6-річний брат.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Коментарі

Позначки: ,