Лідери ЄС продовжили санкції против РФ без жодних суперечок – Туск

Новини 15 Грудня, 2017 44

Дональд Туск

Лідери країн Європейського союзу на саміті у Брюсселі ухвалили рішення щодо продовження санкцій проти РФ одностайно і без жодних суперечок

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск на підсумковій пресс-конференції після саміту.

“28 країн ЄС об’єднані, коли йдеться про продовження санкцій проти Росії. Минулого вечора вперше ЄС узгодив продовження санкцій без будь-яких суперечок або обговорень”, – сказав Туск.

Раніше видання EUobserver повідомило, що деякі глави держав та урядів на саміті ЄС переконували, що “санкції не можуть продовжуватися вічно”. Видання не називає прізвищ або країн.

Також повідомляється, що канцлер Німеччини Ангела Меркель відстоювала позицію, що санкції скасовувати не можна, бо це “надішле неправильний сигнал Москві”.

Як повідомлялося, 14 грудня лідери країн Європейського Союзу схвалили продовження економічних санкцій  проти Росії ще на шість місяців.

Формальне рішення про продовження санкцій очікується наступного тижня.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв’язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди як і раніше не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Коментарі

Позначки: , , ,