Лідер Каталонії прилетів у Копенгаген попри загрозу арешту

Новини 22 Січня, 2018 181

Карлес Пучдемон

Екс-глава Каталонського уряду Карлес Пучдемон у понеділок вранці прилетів у Копенгаген, незважаючи на попередження іспанського прокурора про видачу європейського ордеру на його арешт

Як повідомляє видання El Pais, літак Пучдемона вилетів з Бельгії близько сьомої ранку і приземлився в столиці Данії о 8:20 за місцевим часом.

Це вперше за 80 днів каталонський політик покинув Бельгію після того, як втік туди, переховуючись від судового переслідування в Іспанії за його роль у спробі відокремлення Каталонії.

Офіс державного прокурора Іспанії заявив в неділю, що він повторно видасть європейський ордер на арешт Пучдемона, якщо той покине Бельгію і приїде до Данії.

У Копенгагені Пучдемон планує взяти участь в дебатах в Копенгагенському університеті під назвою “Каталонія і Європа на перехресті за демократію”.

Нагадаємо, сепаратистські партії, які отримали більшість у парламенті за підсумком дострокових виборів, мають намір переобрати Пучдемона главою каталонського уряду. Мадрид наполягає, що Пучдемон не може управляти регіоном, якщо продовжить переховуватись за кордоном.

Коментарі

Позначки: ,