Легалізація земельної ділянки неподалік Львова – судитимуть мешканку Винників

Новини 19 Лютого, 2024 128

звернулась до державного реєстратора з підробленим рішенням селищної ради, згідно якого їй нібито передано у власність земельну ділянку

За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 46-річної жінки. Їй інкриміновано шахрайство, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом та використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що мешканка міста Винники шахрайським способом заволоділа землею. Мова йде про земельну ділянку для будівництва житлового будинку загальною площею 0,06 га, яка знаходиться неподалік Львова.

Для цього обвинувачена звернулась до державного реєстратора з підробленим рішенням селищної ради, згідно якого їй нібито передано у власність земельну ділянку. Той, в свою чергу, провів реєстрацію права приватної власності на це нерухоме майно.

В результаті протиправних дій жінка незаконно набула право власності на ділянку, яка на той момент законно перебувала у власності третьої особи. В подальшому жінка звернулась до нотаріуса та згідно договору купівлі-продажу відчужила нерухоме майно іншій особі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,