Лебедям на Левандівському озері нічого не загрожує, – екологи

Новини 08 Грудня, 2020 265

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

Львів’ян закликають не поширювати панічні настрої щодо перебування лебедів на Левандівському озері. За наявності сильних морозів їх заберуть на зимівлю.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» у ФБ голови правління громадської організації «Еко захист» Ореста Залипського.

«Лебеді на Левандівському озері. Наболіла тема для львів’ян, яка утворює багато обговорення, і звернень. Отож, по суті птахам які зараз на озері нічого не загрожує, так як лебідь витримує до -35 морозу. Ну звичайно цілу зиму їх там тримати ніхто не буде.  Але зараз потреби і можливості забирати птахів немає, про них ніхто не забув.  Тільки за наявності сильних морозів коли птахи стануть на лід їх буде забрано на зимівлю в Домівку Врятованих Тварин. У іншому випадку, коли є ще не замерзла вода, а навкруги лід можна нашкодити птаху (коли сіткою чи будь-яким іншим методом будуть сунути їх до берега, крига яка зараз тонка може поранити їм лапи). Тож прошу всіх мешканців не створювати паніки навколо цих двох птахів», – зазначив у дописі голова правління громадської організації «Еко захист» Орест Залипський.

 

Коментарі

Позначки: ,