Київрада відновила районні ради та призначила місцеві вибори

Новини 03 Лютого, 2022 831

Київрада відновила районні ради та призначила місцеві вибори

Місцеві вибори повинні провести 30 жовтня

Депутати Київради більшістю голосів підтримали відновлення у столиці районних рад як органів місцевого самоврядування. Вибори районних депутатів призначено на 30 жовтня поточного року.

Про це йшлося в ефірі програми “Київ. Newsroom” на телеканалі “Київ”, пише Четверта студія.

За словами мера Києва, проєкти районних рад допоможуть покращити систему управління містом.

“Проєкти передбачають створення робочої групи, яка до березня напрацює повноваження майбутніх районних рад. Вибори депутатів цих рад мають відбутися 30 жовтня. Крім того, необхідно встановити, що на період до виборів самоврядне повноваження в районах будуть виконувати структурні підрозділи міського виконавчого органу”, – зазначив Віталій Кличко.

Таке рішення підтримали 73 депутати. “Це дуже правильно, бо я кожен день спілкуюсь з громадськими активістами, захисниками скверів, і якщо ці люди не просто будуть оббивати двері кабінетів, а будуть самостійно вирішувати, то це буде набагато краще”, – зауважив депутат від “Європейської солідарності” Леонід Ємець.

Проте депутати “Слуги народу” разом з нардепами Миколою Тищенком та Лесею Забуранною заблокували трибуну та вимагали від мера Віталія Кличка перенести розгляд питання про відновлення райрад. Крім того, кілька депутатів-“слуг” увірвалися до приміщення біля входу до сесійної зали Київради, з якого ведеться трансляція засідання, і влаштували там скандал.

“Зараз це недоречно, бо на розгляді законопроєкт про столицю і там прописано про ці районні ради. Тому це більш схоже на сумнівний політичний піар”, – прокоментував проєкти про районні ради депутат від “Слуги народу” у Київраді Михайло Присяжнюк.

До слова, не голосували про створення районних рад депутати від “Слуги народу” та “Єдності”.

Коментарі

Позначки: ,