Курсанти анонімно розповіли деталі про самогубство курсанта у Львові

Новини 11 Травня, 2023 156

Самогубство Дмитра Гульчука

Курсанти Львівського університету внутрішніх справ, у якому вчинив самогубство 18-річний Дмитро Гульчук, на правах анонміності розповіли кореспонденту «ВЗ» про його останні дії.

Дмитро у суботу ввечері за день до трагедії спакував усі речі, і попросив свого товариша відправити валізу його мамі «Новою поштою».

«Коли він запитав: «Чого сам не відправиш?», відповів: «З часом дізнаєшся». У неділю усі спали, скільки хотіли. Все було спокійно. У цей день Діма поводився як завжди, ніяких підозр ні у кого не виникало. Перед тим як це все сталося, Діма написав прощальні смс батькам та своєму товаришу. Після цього мама телефонувала йому десь годину» – розповіли курсанти.

Також виданню розповіли про момент загибелі хлопця:

«Дмитро заступив на вахту. Недалеко від нього стояв наряд автоматників. Він сказав хлопцям: «Піду покурю». Це сталося у дворі. Поблизу нового корпусу університету є кут, де не «світить» відеокамера. Він зайшов за цей кут… Те, що сталося, на власні очі ніхто не бачив. Ми почули якийсь звук схожий на вистріл, вибігли з їдальні на двір. Бачимо лежить Діма, кров, автомат в ногах… У голові – дірка. Він зробив одиночний постріл в голову. Здавалося, що він ще дихав, але це, швидше за все, було повітря у його легенях.»

Співрозмовники розповіли про можливі причини самогубства:

«Діма майже щодня писав пояснюючі записки. Чому не почистив взуття? Чому на формі не було нашивок? Чому гупнув дверима? У четвер Діма був в наряді. Йому під час наряду дзвонить старшина і каже: «Ти заселяєшся на казарму до кінця навчання і тобі ще два позачергових наряди». В неділю, коли він заступив в наряд, у нього було дев’ять позачергових чергувань! Зрозуміло, що начальство про це знало. Декана відсторонили від посади… Але своєї вини керівництво університету не визнає”.

Декан Львівського університету внутрішніх справ Степан Гнатюк повідомив, що сам звільнився з Львівського університету внутрішніх справ

Коментарі

Позначки: ,