Культурно-пізнавальний маршрут “Скарби Глинян” запрацює у Глинянах

Новини 05 Жовтня, 2023 57

Під час проходження квесту школярі поринуть в атмосферу королівської доби, гетьманщини, цісарської Австрії, спробують себе у місцевих ремеслах: ткацтві, килимарстві, виготовленні свічок, відчують себе пошукачами скарбів

Презентація інтерактивного квесту по новоствореному культурно-пізнавальному маршруту «Скарби Глинян» для школярів відбудеться 6-8 жовтня.

6-8 жовтня в місті Глиняни Львівської області відбудеться презентація інтерактивного квесту по новоствореному культурно-пізнавальному маршруту «Скарби Глинян» для трьох груп школярів, пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.
Проєкт реалізується БО «Фонд розвитку Глинян» за підтримки Українського культурного фонду.
Тур тривалістю один день розрахований на групи школярів Львівської області як навчальна екскурсія -обов’язковий елемент навчально-виховного процесу учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Під час проходження квесту школярі поринуть в атмосферу королівської доби, гетьманщини, цісарської Австрії, спробують себе у місцевих ремеслах: ткацтві, килимарстві, виготовленні свічок, відчують себе пошукачами скарбів.
Цікавий інтерактивний культурно-пізнавальний маршрут з елементами квесту «Скарби Глинян» (пошук скарбів, древніх манускриптів, закодованої інформації, тощо…) дозволить розв’язати проблему відсутності системної інформаційної та популяризації багатовікових надбань Глинян та Глинянщини, а також полегшить культурну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України до колориту та надбань місцевого культурного потенціалу.
Детальніше про подію можна дізнатися на сторінках проєкту «Скарби Глинян».
Нагадаємо, у серпні-вересні в Глинянах був проведений конкурс серед на знання про наявність у Глинянах та Глинянській ТГ пам’яток історії, цікавих подій, артефактів, особистостей, місцин, будівель та споруд, географічних утворень, ландшафтів, тощо.

Коментарі

Позначки: