Кулеба не бачить загроз для безвізу України з ЄС

Новини 15 Вересня, 2020 165
Україна отримала безвіз з Колумбією та Еквадором

Глава МЗС Дмитро Кулеба впевнений, що нині не існує ніяких загроз безвізового режиму України з ЄС.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це глава МЗС України сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV в понеділок.

“По-перше, я не бачу ніяких ознак того, що Україна може повернутися, як ви сказали, в триєдине братство, сестринство. Це як раз спільне зусилля для всіх нас, щоб Україна продовжувала рух в ЄС, в НАТО. Це абсолютно категорично…

По-друге, я хочу дуже чітко заявити: немає жодних загроз безвізу з ЄС “, – сказав Дмитро Кулеба.

Окремо він підкреслив, що не чує від міжнародних партнерів України претензій щодо руйнування антикорупційної інфраструктури.

“Я в силу роботи багато спілкуюся з нашими партнерами, я не чую якихось предметних претензій до того, що ми зруйнували цю саму антикорупційну інфраструктуру…”, – наголосив міністр.

Він запевнив, що з партнерами відбувається “нормальний діалог”.

“Безумовно, ми говоримо з нашими партнерами, розмовляємо з усіх питань, і не лише щодо боротьби з корупцією, а й щодо реформ загалом, але якогось жовтого, не кажучи вже про червоне світло, яке нам виставляють, говорити не доводиться. Є нормальний діалог”, – додав міністр.

Нагадаємо, посли країн “сімки” 3 вересня опублікували заяву, в якій нагадали про необхідність прозорого та політично нейтрального відбору керівників антикорупційних органів, зокрема, САП.

Коментарі

Позначки: ,