Кубок Львова з кібершахів зібрав майже 600 учасників

Новини 05 Січня, 2021 70

Кубок Львова з кібершахів зібрав майже 600 учасників

За ініціативи управління освіти ЛМР та Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова відбувся один з найбільших шахових турнірів в історії України — Кубок Львова з кібершахів. Про це інформує прес-служба Львівської міськради, пише Четверта студія.

Змагання уперше проводилися на ігровій платформі Lichess серед учнів шкільних шахових гуртків.

Як зазначили організатори, незважаючи на великий інтерес до події, у процесі підготовки було багато перешкод. Більшість учнів жодного разу не брали участі в змаганнях такого формату.

Понад 500 учасників вперше зареєструвалися на ігровій платформі Lichess. Через низку труднощів, пов’язаних з реєстрацією, роботою на платформі, долученням до турніру, проблемами з інтернетом, із майже 900 учнів змагалися лише 592 учасники.

«Готуючись до проведення Кубка Львова з кібершахів, ми планували зібрати 500−700 учасників. Були сумніви, що можна запросити таку велику кількість гравців, але спільно з керівниками шкільних шахових гуртків ми реалізували цей задум. До цього часу в Україні ще ніхто не зміг зібрати в одному турнірі понад 700 учасників. Були випадки, коли Українська шахова ліга мала більше 600 учасників, проте це були представники з багатьох областей. А ми орієнтувалися виключно на львів’ян, які відвідують шахові гуртки в школах. Перед початком змагань було близько 900 заявок (815 анкет і ще майже 100 учнів анкети не заповнили). Окрім того, зголошувалися шахісти з різних країн світу (Австралії, Азербайджану, Аргентини, Вірменії, Грузії, Індії, Китаю, Молдови, Монголії, Польщі, Угорщини та інших), яких ми не доєднали до турніру, бо згідно з регламентом змагань до участі допускались тільки учні Львова», — зазначив ініціатор заходу, турнірний директор змагань Антон Литвинець (консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, тренер збірної команди Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського з шахів).

Переможцями та призерами змагань стали 157 учнів закладів середньої освіти. В різних номінаціях (за районами м. Львова, рейтингом) переможці отримали понад 350 призів, а саме: статуетки, медалі, дипломи, електронні шахові годинники і шахи.

Продовження турнірів в такому форматі є одним із пріоритетних завдань у 2021 році. Заплановано ще більше активізувати роботу, використовуючи додаткові ресурси. Зокрема, долучити дошкільні заклади освіти, а також загальноосвітні школи, які не брали участі у змаганнях. Очікують, що майбутній Кубок Львова з кібершахів може зібрати не менше 1500−2000 учасників.

Відзначимо, що Львів — єдине місто України, де шахи впроваджені в систему освіти — функціонують шкільні шахові гуртки.

Коментарі

Позначки: