Кубів ознайомився із роботою ПАТ “Концерн Електрон”

Новини 23 Лютого, 2018 235

Сьогодні, 23 лютого, перший віце-прем’єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів у межах робочої поїздки на Львівщину ознайомився із роботою ПАТ “Концерн Електрон”.

“Спектр країн, які сьогодні є в кооперації, говорять про те, що наші освічені люди можуть формувати конкурентну продукцію. Якщо купити для міст України 100 трамваїв та 50 автобусів чи навпаки, то 60% локалізації виробництва дозволяє повернути в місцеві бюджети 90 млн грн. Важливим також те, що для автобуса, трамвая і електроавтобуса повинні бути якісні сервісні центри. Наш електроавтобус, який відповідає принципам зеленої енергетики говорить про те, що екологічний технологічний інноваційний підхід відповідає євростандартам. Випробування показали, що він економнійший в 10 разів від дизеля. 200 грн треба для того щоб електробус їздив 24 години, тоді як авто на паливі потребує 2,5 тис грн. Це свідчить про пріоритетність. Ми не повинні купувати вживані автобуси що побували на дорогах європи, а робити ставку на виробництво українського товару”, – зазначив Степан Кубів.

Підприємство спеціалізується на виробництві продукції науково-технічного, промислового та побутового призначення. Концерн «Електрон» успішно впроваджує виробництво інноваційних продуктів та технологій в галузі автомобільного та електротранспортного машинобудування.

Країни, які є найбільшими експортерами продукції – Білорусія, Китай, Німеччина, США, Латвія, Литва, Нідерланди, Польща, Болгарія, Корея, Румунія, Франція.

“Ми пишаємось відродженням електрону. Так само як Антонов наш флагман в повітрі, то електрон наш флагман на шосе. Це майже тисяча працівників в півтори рази вища від середньої по області зарплата, це десятки мільйонів сплачених податків та реальне сполучення існуючого бізнесу та тої кваліфікованої частини суспільства та молодих людей випускників ПТУ. На базі електрону відбулась спільна нарада машинобудівників із представниками профтехучилищ і бачимо молодь, яка проходить тут виробничу практику і які стануть основою нашого економічного зростання та зупинить відтік молоді за кордон”, – наголосив Олег Синютка.

В сукупності на підприємствах корпорації працевлаштували 756 працівників.

“За останні п’ять років ми отримали абсолютно сучасне законодавство, імплементоване до європейського. Наша продукція є високотехнологічна, конкурентоспроможна на ринках і щоб далі рухатись нам потрібно забезпечити державні цільові програми у цих напрямках. Ми сьогодні маємо можливість виготовляти технологічно нову продукцію, на нашій продукції усі категорії людей мають безпечно пересуватись. Я закликаю усіх переходити до українських виробників”, – зазначив директор ПАТ “Концерн Електрон” Юрій Бубес.

До складу концерну входять кілька підприємств, зокрема: ТзОВ СП «Електронтранс» – виробництво міського електротранспорту – низькопідлогових трамваїв, тролейбусів та електробусів підвищеної комфортності.

Також СП ТОВ «Сферос-Електрон», що спеціалізується на автономних рідинних підігрівачів, ресиверів, паливних баків, кермових колонок для транспортних засобів. Встановлення кліматичних систем, вентиляційних та сонячних люків, завод «Полімер-Електрон» – виготовлення виробів різного рівня складності з полімерних матеріалів та пінополістиролу. Інструментальне виробництво.

 

 

Коментарі

Позначки: ,