Кримінальна відповідальність за пропаганду та виправдовування війни

Новини 06 Серпня, 2022 23

П’ятьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, стосовно чотирьох осіб – справи скеровано до суду

Із початку повномасштабного вторгнення РФ, за процесуального керівництво Львівської обласної прокуратури розпочато 15 кримінальних проваджень за фактами пропаганди та виправдовування війни (ст. 436, ст. 436-2 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

П’ятьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, стосовно чотирьох осіб – справи скеровано до суду. З них, трьом особам уже винесено вироки.

Зокрема, до 3-ьох років позбавлення волі засуджено уродженця Донецької області, який на своїй сторінці у Вконтакте (соцмережа є забороненою згідно Указу Президента України) визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, а також вчинив глорифікацію осіб , які здійснювали її.

Також, за те що на своїй сторінці у Facebookпублікувала матеріали, у яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України, та представляла її як внутрішній громадянський конфлікт, засуджена до 1 року позбавлення волі уродженка Івано-Франківська.

Застерігаємо: кожен хто здійснює пропаганду війни або виправдовує, визнає правомірною чи заперечує збройну агресію Російської Федерації проти України понесе кримінальну відповідальність.

Коментарі

Позначки: