Кріс Мерфі: “Мене вражає те, наскільки нормою в Україні стало, щоб політики контролювали ЗМІ”

Новини 30 Жовтня, 2017 164

Кріс Мерфі

Американський сенатор шокований зізнанням Андрія Садового про медіа-бізнес дружини

Сенатор США Кріс Мерфі щойно повернувся з триденної поїздки до України та Естонії. Про свої враження він розповів на своїй сторінці на сайті “Медіум“, пише “Голос Америки”.

Ціллю поїздки в Україну було “дізнатись більше про поточний конфлікт у Східній Україні та про те, як Сполучені Штати можуть підтримувати наших союзників у Східній Європі проти все більш агресивної Росії”, – пише сенатор Мерфі.

Під час поїздки Кріс Мерфі виступив з промовою у Львівському Католицькому Університеті перед приблизно 75-ма студентами.

У Львові сенатор Кріс Мерфі, разом с послом США до України Марі Йованович, також зустрівся з мером Садовим. “В якийсь момент під час вечері мер Садовий почав скаржитися на те, що Порошенко та олігархи контролюють усі засоби масової інформації в країні та використовують їх для просування їх політичних завдань. Це спонукає посла Йованович ввічливо запитати Садового: “З усією повагою, пане мер, що ви кажете, коли люди запитують вас про телевізійні та радіо станції, якими володіє ваша родина?””. На це, пише Кріс Мерфі, Садовий відповів: “Моя дружина володіє ними, а не я! І наші станції мають чесне висвітлювання. Там немає політичного схилу. Не так, як на інших станціях”.

“Мене вражає те, наскільки нормою в Україні стало, щоб політики контролювали ЗМІ”, – пише сенатор Кріс Мерфі. “Українська демократія є молодою, і це нагадування про те, наскільки далеко їй ще треба йти”, – вважає він.

Ілюстрація: Голос Америки

 

Коментарі

Позначки: ,