Кремль вже ставить завдання українській владі, а Зеленський їх виконує, – Синютка

Новини 16 Січня, 2020 458
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Президент Володимир Зеленьський вже намагається виконувати прямі завдання Володимира Путіна.

Таку думку у кулуарах парламенту висловив народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Олег Синютка, коли відповідав на питання щодо законопроєкту про децентралізацію, поданого Зеленським, пише “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

Він розповів, що документ був поданий 13 грудня, потім відкликаний. 27 грудня закон знов було подано знов поданий, але з’ясувалося, текст закону, пояснювальна записка і порівняльна таблиця не співпадають. “Насправді тут виникає одне просте запитання: а куди так спішить президент? У кулуарах Верховної Ради багато політологів говорять про те, що це голосування пов’язане з обіцянками Росії, агресору, і зустріччю у нормандському форматі 7 квітня, до якої уже мав бути прийнятий цей закон за змінами до Конституції”, – сказав Синютка.

“На жаль, Кремль вже дуже часто намагається ставити завдання для української влади. Ми пам’ятаємо, що Путін вже сказав, що він очікує змін до Конституції від України”, – зауважив він.

Синютка назвав законопроєкт про децентралізацію страшним і неприйнятним для України. По-перше, тому, що він вбиває децентралізацію, по-друге – дає можливість простою більшістю голосів змінювати адміністративно-територіальний устрій країни.

Коментарі

Позначки: , ,