Козицький закликав громади Львівщини запастись харчами

Новини 16 Квітня, 2022 14 043
Максим Козицький розповів, як жителі Львівщини можуть допомогти армії та переселенцям

Львівська область готова забезпечити себе продовольством навіть попри велику кількість внутрішньо переміщених

Сьогодні всі громади Львівщини  активно формують місцеві продовольчі резерви.

Таке завдання перед органами місцевого самоврядування було поставлено Максимом Козицьким, начальником Львівської військової адміністрації з метою забезпечення місцевих жителів та тимчасово переселених осіб необхідним пакетом продуктів харчування.

Джерелом фінансування є місцеві бюджети та гуманітарна допомога. Завдяки цьому Львівщина зможе забезпечити себе продовольством, заявили у департаменті агропромислового розвитку Львівської військової адміністрації.

«Україна – це експортоорієнтована країна, але ми дбаємо про те, щоб сировини для виробництва продуктів харчування вистачило для забезпечення українців необхідними продовольчими товарами. Для Львівщини загрози браку продуктів харчування немає, навіть попри велику кількість внутрішньо переміщених осіб. Перебої постачання окремих продуктів (крупи, макарони) були можливі на початку війни, бо деякі підприємства розташовані в східних та центральних областях призупинили діяльність. Однак зараз ситуація вирівнюється і наша область допомагає релокації підприємств з інших областей на  більш безпечні території. Це дозволить ритмічно забезпечувати продовольством усю країну», – зазначила директорка департаменту АПК Тетяна Гетьман.

Зараз сільгоспвиробники адаптовуються до умов воєнного стану. Ринок також трансформувався. Наприклад, ще буквально два місяці тому населення більше споживало свіже м’ясо, а вже зараз зріс попит на консервні вироби. Відповідно до цього налагоджується співпраця з переробними підприємствами.

Нагадаємо, що за дорученням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького від 13 березня в області формують місцеві резерви продовольства.

До рекомендованого переліку продуктів входять: м’ясо великої рогатої худоби, свинина, сіль, пшениця, безалкогольні напої, чай, кава, супи, бульйони (порошкоподібні, у кубиках тощо), дріжджі, дитяче харчування. Водночас основними соціально значущими продуктами залишаються хліб, борошно, крупи, макаронні вироби, яйця, консерви, цукор, олія, сир.

Коментарі

Позначки: ,