Козицький вирішив приховувати географію поширення коронавірусу на Львівщині

Новини 08 Вересня, 2020 1 303

Львівська ОДА перестала публікувати статистику щодо географії виявлення нових випадків інфікування Covid-19.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, пише “Четверта студія” з посиланням на “Варіанти”.

З 7 вересня Львівська ОДА перестала оприлюднювати статистику щодо нових випадків інфікування коронавірусом у розрізі населених пунктів кожного району Львівської області, залишивши лише загальну інформацію щодо нових випадків у районах.

За словами Ореста Чемериса, таке рішення прийняло керівництво облдержадміністрації, воно ні з чим не пов’язане і Львівська ОДА готова знову, якщо буде потреба, оприлюднити цю інформацію.

“Це рішення абсолютно ні з чим не пов’язане. Якщо є необхідність, ми готові знову публікувати цю статистику. Загалом ми щоденно її отримуємо, лабораторний центр нам дає інформацію по кількості нових випадків у кожному районі і кожному населеному пункті” – пояснив Орест Чемерис.

Зазначимо, станом на сьогодні у Львівській області підтвердили 16073 випадки зараження коронавірусом, за добу – 192 нових випадки.

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. А з 7 вересня на Львівщині зберігатиметься помаранчевий і жовтий рівень загрози поширення Covid-19.

А з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.

Коментарі

Позначки: , , ,