Козицький допоможе Садовому (ВІДЕО)

Новини 21 Серпня, 2021 487

ЛОДА оскаржить рішення суду про скасування приєднання Малехова до Львівської громади

Львівська облдержадміністрація оскаржуватиме рішення Шостого апеляційного адмінсуду Києва. Суд підтвердив рішення Окружного адмінсуду про скасування розпоряджень Кабміну. Вони передбачали включення Малехова до Львівської ТГ .

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Нині Малехів належить до Львівської громади. Та колишній сільський голова Малехова каже, що громада хоче, аби їх приєднали до Мурованської громади. Із позовом щодо виходу із Львівської громади, Малехівська сільська рада зверталася до суду.

Його задовольнив Окружний адміністративний, а згодом – Шостий апеляційний адмінсуд Києва.

“Перша інстанція прийняла рішення на користь громади, потім апеляцію подала обласна адміністрація і Кабмін. Тоді також Шостий окружний адмінсуд виніс рішення на користь громади. Якщо надалі піде розвиток подій законним шляхом, то повернення уповноважень ради мало б бути на місцях і призначення виборів старости і відповідно — приєдання до Мурованської ОТГ”, — каже колишній сільський голова Малехова Володимир Сеньковський.

Позов до суду подавала не лише Малехівська сільська рада, а й місцевий мешканець — Михайло Сіреджук, який також був проти об’єднання із Львовом.

“Суд визнав протиправним і скасував розпорядження Кабміну, яким Малехів приєднано до Львівської ОТГ. Фактично, з урахуванням даних норм, із 30 червня 2021 року, коли рішення суду набрало законної сили, Малехів уже не входить у Львівську територіальну громаду. І можна робити висновок, що повноваження Малехівської сільської ради не є припинені”, — каже адвокат Михайла Сіреджука Олег Лосин.

Тепер Львівська облдержадміністрація оскаржуватиме рішення суду у касаційному порядку. Саме адміністрація розробила перспективний план територіальних громад Львівщини. Ним Малехів включили до Львівської громади. Цей перспективний план затвердив Кабмін.

“Позиція наша як адміністрації, що процедура була дотримана і ми будемо свою позицію відстоювати у касаційній інстанції”, — каже директор обласного департаменту економічної політики Степан Куйбіда.

Степан Куйбіда також розповідає, що станеться якщо розпорядження Кабміну скасують.

“Тоді Кабмін мусить вийти по-новому із ініціативою щодо зміни постанови. Але знову ж таки щодо рішення суду, по крайній мірі тих попередніх, не було вказано в який спосіб це потрібно зробити. Навіть якщо касаційна інстанція буде на користь позивача – тоді ми точно будемо звертатися до того самого суду, щоб нам роз’яснив як виконати це рішення”, — каже директор обласного департаменту економічної політики Степан Куйбіда.

Заступник міського голови Львова Любомир Зубач каже, що Малехів залишиться частиною Львівської громади і пояснює чому:

“Люди Львівської громади і, зокрема, села Малехів – проголосували і за міського голову, і за депутатів міської ради. І вони тепер мають представницький орган місцевого самоврядування і це змінити вже неможливо, тому ті рішення, які прийняв суд – вони не мають механізму реалізації”.

Ось що каже про рішення Шостого апеляційного адміністративного суду юрист Євгеній Базилевич:

“Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду обґрунтоване. Ґрунтуючись на рішенні першої інстанції, можна буде подавати нові позови щодо оскарження рішення обласної державної адміністрації, міської ради. Що треба зробити в першу чергу на разі Малехівській громаді – це ініціювати процедуру приєднання”.

Коментарі

Позначки: , , ,