Новини

Козицькому запропонували подати у відставку

Громадський активіст та політичний діяч Богдан Рабешко пропонує голові Львівської ОДА Максиму Козицькому подати у відставку або оголосити Львівську область вільною від “Нафтогазу”.

Як пише Четверта студія, про це Рабешко написав у Фейсбуці.

Активіст заскрінив пост голови Львівської ОДА Максима Козицького про критичну ситуацію із підготовкою до початку опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі.

“Дивно читати такі речі. Це називається “перекладання проблем з хворої голови на здорову”(хоча не факт, що й там в головах інших все ясно)”, – коментує Рабешко позицію очільника Львівської ОДА.

І додає: “Невже наш обласний очільник згадав про прямі обовязки – господарку області? А Група Нафтогаз ще чотири !!! місяці тому повідомило про скорочення робочого тижня працівників Новояворівської і Новороздільської ТЕС. Та яка тоді була різниця? Опалювальний сезон тоді закінчився і всім було глибоко наплювати на долю працівників… А зараз гвалт підняли. А де ваш аналітичний відділ обладміністрації? В якомусь місці? Докерувались?

А це ще тільки квіточки – ягідки почнуться в листопаді-грудні, коли теплогенеруючі компанії області через іго Нафтогазу “підуть з торбами по світу”, ще й на додаток платіжки люди отримають непідйомні – от тоді треба буде “жар загрібати”, – зазначає експерт.

Відтак, він пропонує для голови ЛОДА кілька варіантів:

“- подати у відставку у зв’язку з критичним станом теплогенеруючих компаній та насуваючим цунамі банкрутств теплоенерго та кризою неплатежів за спожиті енергоресурси

– у звязку з критичною ситуацією в Новому Роздолі та Новояворівську створити фонд взаємодопомоги, кошти з якого наповнювати за допомогою т.зв. викривачів корупції щодо “потоків”

– оголосити Львівську область зоною “вільною від Нафтогазу” – заключити напряму договори всіх теплоенерго з Укргазвидобування… Конституційні права громадян першочергові!”.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА вирішив прикрити бездіяльність монополіста: він звернеться до НАК “Нафтогаз України” та Кабміну щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону.

Також Козицький визнав: “Затверджений план заходів, ремонт та заміна теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ не виконуються. На жаль, люди переведені на триденний робочий тиждень, а в разі скорочення у прикордонному регіоні, назад цей колектив буде важко повернути”.

Громадський активіст та директор “Енергії Новояворівськ” Андрій Гнатуш закликав Козицького не прикривати безгосподарність “Нафтогазу”.

“Ви серйозно? А може нема чого прикривати безгосподарність Нафтогазу? А може нехай, гроші виводять не собі на премії і надбавки, а вкладуть щось у господарський сектор? А може не потрібно всі свої втрати і проколи перекладати в тариф на населення? Мешканці Новояворівська і Нового Роздолу можуть порівняти. Як було і як стало. І вина цьому делетанство і безгосподарність управлінців”, – написав Андрій Гнатуш.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

16 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

17 години тому