Козловський очолив обласну комісію про меморандумне тепло

Новини 10 Листопада, 2021 106

Фото Твоє місто

Депутати Львівської облради створили комісію для перевірки виконання урядом меморандуму щодо незмінних цін на тепло, яку очолив Григорій Козловський

9 листопада на сесії Львівської обласної ради депутати створили тимчасову контрольну комісію для перевірки виконання меморандуму щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

“За” проголосували 69 депутатів.

Через критичну ситуацію, що склалася з постачанням природного газу до бюджетних установ Львівщини, депутати визнали роботу органів центральної виконавчої влади та НАК “Нафтогаз України” щодо виконання домовленостей, передбачених цим меморандумом, неефективною та неоперативною.

Крім цього облрада створила тимчасову контрольну комісію для оцінки ефективності та оперативності роботи органів державної виконавчої влади та “Нафтогазу України” щодо виконання усіх пунктів цього меморандуму.

До складу цієї комісії увійдуть 9 осіб – представників кожної з фракцій в облраді.

Головою комісії обрали депутата від фракції Європейська Солідарність Григорія Козловського, до складу тимчасово контрольної комісії також увійшли: Назарій Сумало (ВО Батьківщина), Йосиф Ситник (ВО Свобода), Юрій Мазур (Народний Рух України), Тарас Чолій (Українська Галицька партія), Захар Миляник (Голос), Тарас Подвірний (За майбутнє), Юрій Доскіч (Слуга народу), Роман Кізима (Самопоміч).

Комісія має до 30 листопада 2021 року розібратися у ситуації та подати звіт й свої висновки голові облради.

Нагадаємо, 30 вересня місцева влада, “Нафтогаз” та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону, згідно із яким, щоб частково компенсувати витрати із бюджет громад, у 2022 році держава передасть до місцевих бюджетів податок на доходи фізосіб у розмірі 4% – не менше 11 млрд грн.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що підписаний меморандум призведе до втрати 500 млн грн з бюджету Львова, а міжгалузева асоціація “Укртеплокомуненерго” пояснила, що ліміти “дешевого” газу для потреб населення не вистачило навіть на початок опалювального сезону, тому містам доведеться закуповувати його у три рази дорожче.

Додамо, 11 жовтня, обласна комісія ТЕБ і НС визнала надзвичайною ситуацію із відсутністю газопостачання бюджетних установ, більшість із яких не уклали договорів на постачання природного газу.

Коментарі

Позначки: ,