Кожен українець має право на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу, – нардеп

Новини 05 Грудня, 2020 115

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Кожен громадянин України має отримати право на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в ефірі ток-шоу «Свобода слова з Савіком Шустером», пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”. 

«Всі країни світу заявляють про те, що вакцинування буде безкоштовне, і це правильно. І не тільки вразливих груп, а це 20 мільйонів людей. На мою думку, якщо молода людина хоче вакцинуватися, Україна має дати кожному громадянину таку можливість безкоштовно, не лише людей з групи ризику. Наше завдання переконати тих, хто не хоче вакцинуватися, бо чим більше людей вакцинується, тим краще», – сказав він.

Також Олексій Гончаренко підкреслив, що «Європейська Солідарність» наполягає на збільшенні коштів, запланованих на вакцинацію від коронавірусу в державному бюджеті на 2021 рік.

«У проект бюджету на друге читання закладено на вакцинування тільки 2,6 млрд грн., що менше, ніж 100 мільйонів доларів США. Цих грошей абсолютно не достатньо, щоб охопити ті 20 мільйонів з групи ризику, про які говорять. Навіть враховуючи поставку безкоштовних вакцин. Сьогодні, поки бюджет не прийнятий, це питання треба терміново переглянути. Додати туди суттєві гроші, щоб у нас не вийшло як з тестуванням», – зазначив він.

«Багато людей не тестувалися і не тестуються, тому що це дуже дорого. В приватних клініках – дорого, в державних – треба чекати 5-7 днів. Треба, щоб з вакциною такого не допустити — щоб вона була доступна, безкоштовна і достатній обсяг коштів був у державному бюджеті на неї», – додав народний депутат.

Крім цього він наголосив, що в Україні потрібно посилити відповідальність за продаж фальшованих вакцин.

Коментарі

Позначки: , ,