Користувачів електронної пошти попереджають про «вірусну» розсилку від імені судді з Одеси

Новини 24 Березня, 2021 434

Ілюстрація: Економічна правда

На електронні скриньки надходить фейковий електронний запит щодо розслідування кримінальної справи

23 березня на електронні скриньки громадян у різних областях України  надійшли «електронні запити» ніби-то від імені судді Бузовського Віталія Володимировича з міста Одеси. Про спам-розсилку, яка може містити вкладення, активація якого інфікує операційну систему шкідливим програмним забезпеченням, повідомили «Четверту студію» читачі.

Як пише «Четверта студія», у Суворовському районному суді м.Одеси, де згідно відкритих даних працює суддя Бузовський В.В., представник суду повідомив, що «сьогодні вже до суду надійшли дзвінки із повідомленням про електронний запит ніби-то від імені судді Бузовського В.В. Жодної розсилки не робилося, інформація не відповідає дійсності».

У Суворовському суді зазначили, що отримані «запити» жодним чином не мають стосунку до  судді Бузовського В.В. та Суворовського суду міста Одеси.

«У зв’язку з розслідувань кримінальної справи № 9792318949777 , просимо Вас надати перелік документів зазначених в електронному запиті. Звертаємо Вашу увагу в разі непредостовленія відомостей зазначених в електронному запиті, Ви будите схильні до штрафу. Відповідь на запит прошу надіслати за адресою: 65003, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 68.  Відповідь на запит спрямувати не поздее 25.03.2021

Додаток: Електронний судовий запит.

З повагою, суддя Бузовський Віталій Володимирович»,- зазначається у тексті листа, який зокрема  надійшов на електронну пошту жителю Львівщини. Зміст і орфографію листа збережено (ред.).

Як раніше повідомляло УНН, користувачів електронної пошти попередили про нову фішингову розсилку.

На електронні пошти почали надходити електронні листи з вкладенням, активація якого інфікує операційну систему шкідливим програмним забезпеченням. Про це попередила прес-служба Команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України.

“Фішингова розсилка електронної пошти зі скомпрометованої скриньки державної установи (gov.ua), з вкладенням, активація якого призводить до інфікування операційної системи шкідливим програмним забезпеченням”, – йдеться в повідомленні.

Так, на пошту надходить лист із темою “Інформація щодо програми Мінекономрозвитку”. У вкладеннях до нього є файл, який і інфікує операційну систему шкідливим програмним забезпеченням. Цей файл має назву “КМУ база даних.zip”.

“Не відкривайте вкладення листів, яких ви не очікували отримати. Звертайте увагу на ім’я електронної пошти: навіть якщо воно здається легітимним, усе одно перевіряйте, чи дійсно ця особа відправляла вам повідомлення з вкладенням”, – рекомендувала команда.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,