Коронавірус у Росії або Чому мовчить Путін

Новини 28 Квітня, 2020 459
Кремль. Фото: відкриті джерела.

Кремль. Фото: відкриті джерела.

В умовах поширення пандемії COVID-19 брехня офіційного Кремля щодо «готовності та повної забезпеченості системи ОЗ до боротьби», тягне за собою глобальні трагічні наслідки, тому – неприпустима.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на допис у Фейсбуці аналітик, експерта з питань суспільної комунікації Юрія Федоренко.

“Наприклад, 19 березня 2020 року на сайті Міністерства охорони здоров’я РФ опублікована інформацію про готовність Інфекційної клінічної лікарні Ярославської області до прийому пацієнтів з “різними захворюваннями”, в тому числі стверджується: “Персонал забезпечений в повному обсязі засобами індивідуального захисту – масками, рукавичками, бахілами, шапочками, халатами, костюмами”.

Тотальна і повна брехня. Наказ Міністерства охорони здоров’я РФ від 19 березня 2020 р N 198н “Про тимчасовий порядок організації роботи медичних організацій з метою реалізації заходів щодо профілактики та зниження ризиків поширення нової коронавірусної інфекції COVID-19″ грубо порушується. Життя і здоров’я медпрацівників і пацієнтів поставлені під загрозу. У багатьох лікарнях по регіонах Росії, засобів індивідуального захисту медпрацівників немає”, – йдеться у дописі. Заявки лікувальних закладів не виконані”, – йдеться у дописі.

Експерт переконаний, що хворі медики у Росії стають джерелом поширення інфекції.

“Відсутність засобів індивідуального захисту медпрацівників перекреслює всі заходи по боротьбі з поширенням особливо небезпечної інфекції. Заражені медпрацівники надовго випадають з лікувального процесу, що в умовах пандемії критично, та ще й самі стають джерелом поширення інфекції “з прискоренням”. І це не спроба принизити брехнею та панікою дії влади РФ. Це реальний стан речей. На момент написання статті, петицію на адресу Голови Уряду РФ, Міністра охорони здоров’я РФ та Генерального Прокурора РФ з вимогою «забезпечити медичних працівників засобами індивідуального захисту» підписали вже 175 424 особи. То ж, мабуть, такий жахливий стан – це реальність. Незалежна профспілка «Альянс лікарів» стверджує, що скарги на брак засобів захисту надійшли з трьох сотень лікарень”, – пише аналітик.

Юрій Федоренко наголошує, що  російських хворих з коронавірусною інфекцією лікуватимуть в анексованому Криму.

“Замість того, щоб забезпечити профільні заклади та фахівців усім необхідним, прем’єр-міністр Михайло Мішустін розпорядився перепрофілювати цілий список медичних організацій в російських регіонах для боротьби з коронавірусом. На сайті уряду говориться, що в Санкт-Петербурзі, Криму, Краснодарському краї, Чувашії, Примор’ї та інших регіонах деякі медустанови будуть віддавати для лікування хворих на коронавірус. Причому мова йде не тільки про державні клініки, але і про приватні. В уряді вважають, що це збільшить кількість ліжок майже на п’ять тисяч”, – йдеться у дописі.

За словами експерта, у соціальних мережах все більше інформації з’являється про те, що кількість лікарів, померлих в результаті епідемії, набагато більше, ніж повідомляють офіційні джерела.

“Тим часом, в соціальних мережах все більше інформації з’являється про те, що кількість лікарів, померлих в результаті епідемії, набагато більше, ніж повідомляють офіційні джерела. Панічні настрої поширюються серед медпрацівників, які не бажають без необхідних засобів захисту ризикувати власним життям та життям свої х близьких. Тим більш – у непрофільних та непідготованих медичних закладах.

Напередодні, у Красноярську т.в.о. головного лікаря госпіталю ветеранів Олена Непомняща, кандидат медичних наук, мати двох дітей, викинулась з вікна 5-го поверху лікарні. За інформацією джерела «ТВК Красноярськ», інцидент стався прямо під час селекторної наради з головою крайового МОЗ Борисом Неміком, на якому обговорювалися питання перепрофілювання одного з корпусів госпіталю на прийом хворих коронавірусом – розмістити там хочуть до 80 пацієнтів. Лікарка була категорично проти цього рішення через гостру нестачу засобів захисту та загальної непідготовленості персоналу медустанови. Проте будь-яким чином перешкодити виконанню указу про зміну профілю лікарні було неможливо. Можливо, що саме це підштовхнуло її на такий крок. Медикам вдалося врятувати жінці життя, проте вона все ще перебуває у важкому стані.

Скільки ще потрібно покласти життів медичних працівників до постаменту влади Кремля, щоб та перестала брехати та зрозуміла, що від захисту життя медичних працівників напряму залежить здоров’я та життя простих громадян?”, – пише Федоренко.

Коментарі

Позначки: , , ,