Коронавірус дістався пляжів у Туреччині

Новини 06 Серпня, 2020 388

Туреччина / ілюстрація / REUTERS

В МОЗ Туреччини наголосили, що “перша хвиля дійшла до пляжів”

У Туреччині стурбовані зростанням кількості випадків інфікування COVID-19, оскільки щоденний показник зараження два дні поспіль перевищує тисячу.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН,  уряд пом’якшив більшість карантинних обмежень, запроваджених в країні від моменту першого зафіксованого випадку коронавірусу в березні та після “піку” у квітні, коли добова кількість підтверджених випадків коронавірусу перевищувала п’ять тисяч.

Однак, після майже місяця добових показників, менших за дев’ять сотень, міністр охорони здоров’я Фахреттін Коса заявив, що впродовж останніх 24 години в країні зафіксували 1 178 нових випадків інфікування.

“Ми стурбовані збільшенням кількості випадків”, – заявив він, закликавши громадян дотримуватися запобіжних заходів.

Коса завив, що “перша хвиля дійшла до пляжів”, оскільки турки та іноземні туристи їдуть до курортних берегів країни. Однак, найбільше збільшення кількості передачі інфекції відчули в Анкарі, де “пандемічні лікарні та їхні реанімаційні відділення заповнені на 100 %”.

Він також додав, що серйозні епідеміологічні наслідки може викликати святкування головного свята мусульман Курбан-байрам, яке пройшло з 31 липня по 3 серпня.

Проте пізніше МОЗ Туреччини уточнив заяву свого глави щодо зростання в країні випадків зараження COVID-19 після відкриття кордонів.

У відомстві пояснили, що мова йде про нові випадки інфікування у великих містах, а не на курортах.

«Ніякого спалаху коронавірусу в курортних зонах не спостерігається, там немає проблем. Ми фіксуємо зростання числа хворих у великих містах – Анкарі, Стамбулі, Коньї, Діярбакирі, Газиантепе », – сказав «РІА Новини» представник Міністерства охорони здоров’я Туреччини.

Як повідомлялося, з початку спалаху в Туреччині коронавірусну інфекцію підхопили понад 236 тисяч людей, майже 6 тисяч з яких померли від ускладнень захворювання, а понад 219 тисяч – вилікувалися.

Нагадаємо, Туреччина відкрила свої кордони для українських туристів з 1 липня.

 

Коментарі

Позначки: , ,