Кордони для українців вже відкрили 25 країн (СПИСОК)

Новини 14 Липня, 2020 1 785
Туризм. Фото: відкриті джерела.

Туризм. Фото: відкриті джерела.

Відкриття кордонів іноземними країнами для українців залежить від епідемічної ситуації в Україні

Кількість країн, які відкрили кордони для українців, збільшилася до 25, серед яких Багамські острови і Ліван.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

Онлайн-брифінг міністра закордонних справ Дмитра Кулебищодо актуального стану кордонів у світі, подорожей під час пандемії COVID-19, програми “Захист” для громадян України за кордоном

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Понеділок, 13 липня 2020 р.

Міністр нагадав, що головним критерієм для відкриття іноземними державами кордонів для українців є епідситуація у самій Україні.

“Тобто, якщо наша ситуація погана, то відповідно і кількість країн, в які українці можуть поїхати, обмежується. Чим краща ситуація у нас вдома, тим більше країн відкриваються”, – сказав міністр.

Кулеба нагадав, що минулого тижня він оголосив про 23 країни, до яких можуть їздити українці.

“Зараз таких країн стало 25. Додалися Багамські острови. Погоджуюся, що дуже віддалено точка, хоча і приваблива для туризму. І Ліван – менш популярний напрям серед українських туристів, хоча країна є надзвичайно цікавою і красивою”, – сказав Кулеба.

При цьому глава МЗС зазначив, що при ухваленні рішень щодо відкриття кордонів для іноземців країни орієнтуються виключно на пандемічну ситуацію в тій країні, з якої прибувають громадяни.

“Ми не становимо міграційний ризик для інших країн, але в умовах пандемії і виключно через пандемію, визначаючи правила в’їзду на свою територію, країни орієнтуються на пандемічну ситуацію в тій країні, з якої прибувають громадяни”, – сказав Кулеба.

Як повідомлялося, 7 липня Кулеба назвав країни, які відкриті для українських туристів. Тоді йшлося про 23 країни: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови.

Коментарі

Позначки: , , ,