Корбан вийшов із транзитної зони і повернувся до Польщі

Новини 26 Липня, 2022 49

проривати кордон не буде

Голова тероборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, якого 22 липня не впустили в Україну і забрали український закордонний паспорт, повідомив, що залишив транзитну зону і що проривати кордон не буде.

Про це Корбан повідомив у Фейсбуці, пише Четверта студія.

“Я вийшов із транзитної зони. На даний момент я перебуваю в Польщі. Додому мене, як ви знаєте, не впустили. Паспорт відібрали, позначивши у графі громадянство моє становище як “особа без громадянства”.

Зараз я шукаю можливість знову перетнути кордон України… Прориву кордону в стилі Саакашвілі не чекайте. У країні війна!”, – йдеться у повідомленні.

Корбан уточнив, що в нього на руках ще є свідоцтво про народження, яке “ніхто ні зупинити, ні скасувати не може”. У цьому документі написано, що він народився у місті Дніпропетровськ, Україна (у 2016 році перейменований на Дніпро – ред.).

Корбан вийшов із транзитної зони і повернувся до Польщі

Він додав, що здоровий та бадьорий духом, що “з перших днів війни захищав” і хоче “продовжувати захищати свою країну – хоч з паспортом, хоч без”.

Водночас мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що Штаб оборони міста активно працює, а Корбан допомагає дистанційно.

“Геннадій на зв’язку, він нарешті залишив транзитну зону, куди його виставили без документів як людину без громадянства. Він дистанційно допомагає нам і абсолютно включений в роботу Штабу”.

Коментарі

Позначки: ,