Концерт на честь Дня Незалежності призвів до скандалу в суспільстві

Новини 26 Серпня, 2020 3 112

Фото: Depo.ua

Багатьом не сподобався формат дійства під час державного свята, і в шоубізнесовому середовищі – одразу кілька артистів заявили, що не давали своєї згоди на використання їхніх пісень

Концерт на честь Дня Незалежності призвів до скандалу і в суспільстві, адже багатьом не сподобався формат дійства під час державного свята, і в шоубізнесовому середовищі – одразу кілька артистів заявили, що не давали своєї згоди на використання їхніх пісень.

Як пише «Четверта студія», про це у публікації Depo.ua, який  вивчив сторінки зірок – як учасників вчорашнього концерту, так і тих, чиї пісні було використано (з дозволу чи без), і розповідає, чи змінили вони своє ставлення до цього дійства.

Почнемо з учасників і треба сказати, що всі вони щодо скандалу відмовчуються. Постять фоточки, дякують оранізаторам за чудову організацію і зізнаються Україні і українцям у великій любові.

Вєрка Сердючка похвалилася фото, на якому щасливий президент біжить в обійми свого колишнього колеги.  Решта радісної зустрічі залишилася за кадром.

Потап сподівається, що артисти відволікли нас від сумних думок і підняли настрій. В коментарях йому вже написали, так це чи ні.

Олю Полякову злі люди цькують тепер чи не в кожному її дописі – за одяг і репертуар. А вона ж від кокошників відмовилася.

Монатік – організатор цього дійства, пояснює, що він хотів ним сказати, російською мовою.

Наталії Могілевській все сподобалося. А уж як нам все сподобалося, пані Наталія… Прямо геть усе.

 

Тіна Кароль просто хизується новим костюмчиком.

Джамала дякує організаторам цього чудового дійства.

Дуже дякує і непотопляємий флагман української естради Павло Зібров.

Гурт “Врємя і стєкло” – скромні власники трьох російських премій (2016, 2017 і 2918 рік), показали ідеальний виступ на День Незалежності України (в їхньому баченні). Як добре, що вони зараз не в Москві на гастролях і змогли подарувати нам такий чудовий концерт.

Олег Винник прямо таки світиться від натхнення.

Олександру Пономарьову та Ірині Білик, схоже, все сподобалося.

Сергій Бабкін опублікував відео і привітання, але коментатори були вдячні не всі і назвали співака шутом.

 

Щодо тих, хто у концерті участі не брав, але мав велику честь почути в ньому свої пісні – не всі залишилися цим задоволені.

Ще вчора гурт “Океан Ельзи”, який не брав участі в концерті і пісня якого там все одно прозвучала, випустила різкий допис з питанням до Офісу президента.

За кілька годин зібрався з думками і розклав все по полицях продюсер “Бумбоксу” Олексій Согомонов.

Відповів заодно і за Чубая, який зараз перебуває на гастролях в США. Нагадаємо, фронтмен гурту “Плач Єремії раніше в інтерв’ю “Радіо Свобода”  називав Порошенка кращім президентом за всю історію України і відкривав один з його заходів.

Взяти без дозволу пісню представника табору політичних опонентів – це треба мати якійсь рідкісний хист і чуйку до піару…

Важко у прихильники Зеленського записати і Хливнюка з Вакарчуком. Пам’ятаєте флешмоб #ГолосуйНепоПриколу, розпочатий останнім. Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк також закликав голосувати не по приколу.

Закликала, власне, і Джамала. Але то вже таке.

Тарас Петриненко (його хіт “Пісня про пісню” виконав Винник) замість коментарів виклав відео, як сам її співає.

Гурт “Тартак”, які співали пісню “Понад хмарами” з Катею Чілі (вчора її виконала Матвієнко),  виклали в себе на сторінці концертний запис із привітанням з Днем Незалежності. А от колишній соліст гурту Олександр Положинський вчора відмовився від ордена, яким його нагородив Зеленський.

Офіційне звернення. Сподіваюся, Володимир Зеленський матиме можливість його подивитися.

Опубліковано Олександром Положинським Понеділок, 24 серпня 2020 р.

Юрко Юрченко, який тепер Yurcash, використання його пісні не прокоментував. Та й взагалі в соцмережах дописує рідко. Схожа ситуація і з гуртом Mad Heads.

Фронтмен гурту “СКАЙ” Олег Собчук, пісню якого “Тебе це може вбити” заспівав Олександр Пономарьов, написав на фейсбуці, що свою пісню почути був радий, а от від “російськомовної попси” ледь кров з вух не пішла.

Іван Дорн використання його пісні “Стыцамен” кометувати не став. Та й від привітань українцям із Днем Незалежності утримався.

ONUKA (пісня “Міsto”), “Друга ріка” (пісня “3 хвилини”), Власова (“Ветер надежды”), Віктор Павлик (“Ти подобаєшся мені”), ТНМК (“Зроби мені Хіп-Хоп”), Брати Гадюкіни (“Файне місто Тернопіль”), Гайтана (“Два вікна”), Антитіла (“TMDE”) не висловили ані обурення, ані захвату з приводу того, що їхні пісні використали в концерті. Можна припустити, що або організатори таки спитали їхнього дозволу, або вони тепер не бачать сенсу втягуватися в суперечки.

 

Коментарі

Позначки: ,