Комісія комунального майна, ресурсів та історичного середовища підтримує рішення ТМО1 взяти участь в аукціоні з продажу готелю «Власта» у Львові

Новини 20 Січня, 2023 124

Комісія комунального майна, ресурсів та історичного середовища підтримує рішення ТМО1 взяти участь в аукціоні з продажу готелю «Власта» у Львові

Аукціон заплановано на електронному майданчику «Prozorro.Продажі» на 23 січня

Сьогодні під час засідання профільної комісії серед іншого, депутати рекомендували підготувати звернення до Прем’єр міністра України Дениса Шмигаля з проханням зняти з продажу готель Власта у Львові з подальшою передачею його громаді Львова.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

«Місто багато вже зробило для державних органів, то вони в свою чергу могли б піти на зустріч і передати майно у власність міста з огляду на те, що там будуть проходити реабілітацію наші воїни», – зазначив голова комісії комунального майна, ресурсів та історичного середовища, депутат ЛМР Сергій Івах.

Окрім того, комісія підтримала рішення, аби у разі участі КНП в аукціоні, межа верхньої ставки купівлі готелю була погоджена із комісією фінансів та планування бюджету.

«Розуміючи ситуацію, що інші учасники аукціону будуть піднімати ставку, щоб придбати готель, то ми все ж таки рекомендуємо, аби КНП «1ТМО» погодило верхню ставку купівлі на яку б могло згодитися місто», – додав Сергій Івах.

Аукціон заплановано на електронному майданчику «Prozorro.Продажі» на 23 січня

З його слів, не взяти участь в аукціоні з купівлі готелю буде також нерозумно.

«Виходячи зі стартової ціни аукціону та усіх боргів підприємства, ціна за 1 м кв. будівлі складає орієнтовно 45$. Це дуже хороша ціна і не прийняти участь в аукціоні буде неправильно. Спробувати перемогти треба», – додав він.

«Але я все ж таки маю велику надію, що Кабмін прийме виважене рішення на користь громади Львова та всієї України», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше комісія фінансів та планування бюджету і комісія з охорони здоров’я ініціювали звернення до Прем’єр міністра України Дениса Шмигаля з проханням зняти з продажу готель Власта у Львові з подальшою передачею його для використання ТМО1.

Окрім того, члени комісій підтримали звернення до міського голови Львова Андрія Садового з проханням, у разі відмови Прем’єр міністром, скликати термінову позачергову сесію ЛМР, аби Перше територіальне медичне об’єднання прийняло участь в аукціоні.

На сьогоднішній день, зі слів керівника ТМО1 Олега Самчука, лікарні є переповненими і скоро виникне гостра проблема в тому, що пацієнтів не буде де лікувати. Окрім того, зі слів Самчука, немає де поселяти пацієнтів, які вже пройшли реабілітацію.

Довідка

Фонд держмайна виставив на продаж майновий комплекс державного підприємства Міністерства оборони «Готель «Власта» у Львові.
Готель розташований на вул. Клепарівській, 30 біля стадіону СКА – за 1,7 км від центру Львова. Це 12-поверхова будівля загальною площею понад 8 тис. кв м. Стартова ціна продажу готелю становить майже 7 млн грн. Водночас готель має кредиторську заборгованість у розмірі майже 8 млн грн, зокрема, перед постачальниками, бюджетом, також борг із виплати зарплати працівникам. Станом на кінець жовтня там налічувалося 30 працівників.

Аукціон заплановано на електронному майданчику «Prozorro.Продажі» на 23 січня.

Коментарі

Позначки: